Protest pe podul de la Vadul lui Vodă: „Russian army, go home!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de locuitori din raionul Dubăsari, cărora li s-au alăturat veterani ai războiului de pe Nistru și activiști ai organizației Hyde Park protestează de dimineață pe podul de la Vadul lui Vodă. Ei au blocat traseul Chișinău-Dubăsari, cerând lichidarea posturilor de pacificatori din zonă.

Zeci de mașini nu au acces pe podul de la Vadul lui Vodă, iar un cordon de polițiști de la Chișinău au grijă ca protestatarii să nu atace postul de pacificatori.

Cu lumânări în mâini, aprinse în memoria tânărului ucis de un pacificator de Revelion, manifestanții cer dezarmarea și lichidarea posturilor de menținere a păcii, respectarea drepturilor lor la libera circulației. Ei țin discursuri la microfon și afișează pancarte cu inscripții în română, rusă și engleză: „Stop intervenției ruse!", „Russian army, go home!" sau „Окупанты, вон из Молдовы!". Protestarii amenință că vor bloca podul până când nu vor fi desființate toate posturile de pacificatori, inclusiv cele instalate ilegal de autoritățile separatiste.

Forțele de menținere a păcii au fost instituite în Republica Moldova în 1992, după conflictul armat de pe Nistru. În prezent, activează 15 posturi de pacificatori, cu un efectiv de 1.200 de militari.

Tragedie în prima zi a anului. Un tânăr de 18 ani a fost împușcat de un pacificator rus

"Mi-au împuşcat fiul ca pe un criminal"

Procurorii: „Soldatul care a împuşcat se află la el acasă, la Tighina"

Reacţia Tiraspolului: „Arma a fost folosită legal. Prostia şoferului a dus la consecinţe tragice"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite