Detenție pe viață în loc de castrare chimică pentru pedofili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova este raiul pedofililor străini
Republica Moldova este raiul pedofililor străini

Este propunerea deputaților liberal-democrați, care au înaintat un proiect de lege în acest sens după ce șeful statului nu a promulgat inițiativa liberalului Valeriu Munteanu privind castrarea chimică a pedofililor.

În ședința Parlamentului de azi, Munteanu a declarat că la Consiliul AIE s-a decis că acest proiect va fi revotat. El a fost însă contrazis de liberal-democratul Tudor Deliu, care a spus că subiectul a fost discutat doar tangențial, dar nu s-a ajuns la un numitor comun.

Autorul proiectului PLDM, Ghenadie Ciobanu, a spus că este inuman să fie castraţi chimic pedofilii. Mai grav este că au existat numeroase cazuri când judecătorii au condamnat o persoană, iar peste câţiva ani s-a descoperit că, de fapt,crima a fost comisă de către altcineva. Deputaţii PLDM au fost acuzaţi de liberali că apără pedofilii.

La începutul lunii martie, iniţiativa legislativă privind castrarea chimică a fost votată în două lecturi de Parlament şi urma să intre în vigoare la 1 iulie. Preşedintele Nicolae Timofti nu a promulgat însă legea pentru că ar contravine normelor naționale și internaționale care interzis tratamentul inuman și tortura.

Pedofilii din Republica Moldova vor fi castraţi chimic

Președintele Timofti a respins legea privind castrarea chimică a pedofililor

Amnesty International Moldova condamnă castrarea pedofililor

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite