Cristina Cojocaru și-a dat demisia din Comisia Națională pentru Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Cojocaru, numită la inițiativa societăţii civile, şi-a dat demisia din Comisia Naţională de Integritate (CNI) pentru că nu are „convingerea fermă că organul în care a fost numită s-a constituit în mod legal“.

„Mai mult decât atât, cred că, la moment, Comisia Naţională de Integritate nu are legitimitate în faţa cetăţenilor şi nu îşi poate îndeplini mandatul pe potriva aşteptărilor societăţii. Ca membru al Comisiei Naţionale de Integritate, numit în funcţie la recomandarea societăţii civile, consider că ţine de onoarea mea să îmi depun demisia", se arată în cererea de demisie adresată președintelui Parlamentului și cel al Comisiei juridice a Legislativului.

La doar câteva zile după numirea lui Anatolie Donciu în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Integritate, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, a declarat că această decizie încalcă direct Legea cu privire la CNI, subminează decisiv independenţa şi funcţionalitatea comisiei. Toodată, societatea civilă i-a cerut să-și dea demisia.

Într-un interviu pentru „Adevărul", Anatolie Donciu admite că în legea CNI există lacune, dar că nu a încălcat normele legale.

„Am trecut pe la toate fracţiunile. Fiecare a avut temerea că voi fi la cheremul cuiva şi voi face interesele unui anumit grup. În cazul în care o persoană este înaintată de societatea civilă, oare nu există riscul că poate promova interesele unui ONG, de exemplu? Nu am fost afiliat politic niciodată şi nu am făcut politica nimănui. Şi nici de acum încolo nu voi face", a mai spus el.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite