Ca replică la amplasarea sistemului american antirachetă la Deveselu, Rusia va desfăşura în Belarus sistemul de apărare antiaeriană „S-400 Triumph“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema livrării şi amplasării în Belarus al celui mai nou sistem de apărare antiaeriană rusesc este practic rezolvată, a declarat astăzi, Pavel Borodin, secretarul de stat al Uniunii Rusia-Belarus, citat de agenţia Interfax.

„Sistemul de apărare antiaeriană S-400 Triumph va fi desfăşurat pe teritoriul Belarus şi Rusia. Noi avem un singur teritoriu şi nu avem hotare", a declarat Pavel Borodin la Minsk, la inaugurarea expozitiei internaţionale de armament şi echipamente militare MILEX-2011.

Defăşurarea acestui sistem de apărare antiaeriană în Belarus este considerată ca o replică la decizia SUA pentru amplasarea sistemului antirachetă în fosta bază aeriană de la Deveselu, judeţul Olt, din România.
Autorităţile de la Moscova au reacţionat negativ la decizia SUA de amplasare a sistemului antirachetă în România.

Noile rachete permit distrugerea ţintelor - avioane, rachete de croazieră, rachetă cu rază scurtă şi medie de acţiune - la distanţe de până la 400 de kilometri, adică de două ori mai mult decât distanţa la care sunt eficiente rachetele Patriot americane şi de 2,5 ori mai mult decât sistemul S-300P, aflat în prezent în dotarea armatei ruse, potrivit agenţiilor ruse.
După prime testele reuşite ale S-400 în 1999, Rusia a anunţat şi amânat de mai multe ori desfăşurarea rachetelor de acest tip, aparent din cauza unor probleme tehnice sau financiare.
Rusia are peste 30 de regimente dotate cu S-300 care vor fi înlocuite treptat cu S-400. Cele din urmă vor fi desfăşurate până în 2015 în jurul tuturor marilor centre administrative şi economice din Rusia, iar acum şi în Belarus.

Amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu costă 400 de milioane de dolari. SUA suportă toate costurile

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite