BACALAUREAT 2012 Demiteri în lanț, la centrele de examinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci președinți de comisie și 44 de asistenți din centrele de Bacalaureat din țară urmează să fie suspendați printr-un ordin emis de Ministerul Educației.

Decizia a fost anunțată în urmă cu câteva minute de către ministrul Mihail Șleahtițchi, care a adăugat că sancțiunile sunt completate de mustrări și chiar destituiri de la conducerea liceelor.

CONTROALE LA SÂNGE Cum sunt percheziționați elevii care susțin examenul de Bacalaureat

Astfel, șefii comisiilor de Bacalaureat de la liceul „Aleksandr Pușkin" din Soroca, liceul „Ana Munteanu" din Ialoveni și liceul „Bogdan Petriceicu Hașdeu" din satul Olănești, Ștefan Vodă au fost suspendați, cu privarea dreptului de a mai conduce comisii de examinare pentru o perioadă de trei ani.

Bacalaureat cu stângul. Primele încălcări, depistate azi de Centrul Anticorupție

Totodată, lucrările a trei elevi ai liceelor amintite, care au urcat pe rețelele sociale subiectele rezolvate la limbile străine, urmează să fie anulate pentru fraudă.

La liceul „Mihai Eminescu" din Florești a fost înlăturată șefa comisiei de Bacalaureat, căreia i s-a adus și o mustrare în calitate de director de instituție școlară. 10 asistenți au fost suspendați.

Mesajul ministrului Educaţiei pentru elevii care susţin examenele de Bacalaureat: „Minciuna are picioare scurte"

Președintele comisiei de la liceul „Mircea Eliade" din Nisporeni a fost suspendat, împreună cu 16 dintre cei 20 de asistenți.

Secratara comisiei de Bacalaureat împreunp cu 10 asistenți au fost suspendați la Liceul Sportiv Nr. 2 din Chișinău. Președintele comisiei s-a ales cu o mustrare din partea ministerului.

La liceul teoretic „Vasile Vasilache" din Capitală opt asistenți au fost demiși, iar șeful centrului de examinare a primit o mustrare.

„Din informațiile primite din partea partenerilor noștri de la CCCEC reiese că elevii sunt împinși spre ilegalitate de oamenii maturi: părinți, alte rude, cadre didactice, asistenți sau tineri mai mari ca vârstă. Toți cei care au fost prinși că au copiat nu vor păți nimic. Acesta este ultimul avertisment. Mai departe, dacă vom mai constata cazuri de fraudare a examenelor, vom fi foarte duri", a precizat ministrul Mihai Șleahtițchi.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite