Incredibil dar adevărat! Szabo Stefan, repus în funcţie după trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Gheorghe Bancea este noul inspector şcolar general al Sălajului
Liberalul Gheorghe Bancea este noul inspector şcolar general al Sălajului

Fostul inspector şcolar general adjunct al Sălajului, Szabo Stefan, înlăturat din funcţie vineri după-amiza în baza unui ordin al ministrului Liviu Pop, îşi va căpăta funcţia înapoi cel mai probabil în cursul acestei după-amiezi sau cel târziu mâine, 3 iulie.

Chiar dacă este, cel puţin teoretic, un reprezentant al opoziţiei, udemeristul Szabo Stefan revine la Inspectoratul Şcolar ca inspector şcolar general adjunct după ce la nivelul instituţiei a fost creată o funcţie special pentru el. Mai exact, potrivit noului inspector şcolar general, Gheorghe Bancea, revenirea asupra înlăturării lui Szabo din funcţia de adjunct al Inspectoratului Şcolar al judeţului Sălaj a avut loc pentru că oficialii din minister şi din instituţie au realizat, brusc, că este nevoie de un adjunct care să se ocupe de minorităţi. "În Sălaj avem minorităţi şi ele trebuie reprezentate", a declarat Bancea astăzi, luni, 2 iulie, într-o conferinţă de presă organizată special pentru a prezenta noutatea legată de schimbarea organigramei. Ordinul de ministru privind crearea noii funcţii şi numirea lui Szabo este aşteptat în cursul acestei după-amiezi sau cel târziu mâine.

Maria Lucia Pop, numită vineri ca adjunct în locul lui Szabo, îşi păstrează funcţia, urmând să treacă din nou la Szabo doar atribuţiile legate de examenul de bacalaureat, unde acesta era (şi va fi din nou de mâine) preşedintele Comisiei Judeţene de Examen.

Reamintim că Inspectoratul Şcolar a avut două posturi de inspector şcolar general adjunct până la sfârşitul lunii august 2010, când una dintre funcţii, ocupată la acea vreme de Mirel Matyas, a fost tăiată din organigramă, majoritatea inspectoratelor din ţară rămânând, atunci, cu un sigur adjunct.

USL continuă decapitările în instituţiile publice. Azi a fost, din nou, rândul Inspectoratului Şcolar

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite