USL continuă decapitările în instituţiile publice. Azi a fost, din nou, rândul Inspectoratului Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bancea a dat citire celor două ordine de ministru
Gheorghe Bancea a dat citire celor două ordine de ministru

După ce joi, 28 iunie, locul pedelistului Ioan Abrudan din fruntea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sălaj a fost luat de liberalul Gheorghe Bancea, la numai o zi distanţă a fost schimbat din funcţie şi adjunctul.

Profesorul Szabo Stefan (UDMR) nu mai este, începând de astăzi, vineri, 29 iunie, inspectorul şcolar general adjunct al Sălajului. Printr-un ordin al ministrului Educaţiei Liviu Pop, detaşarea lui în funcţia de inspector şcolar general adjunct încetează începând de azi. Noul inspector şcolar general al Sălajului, Gheorghe Bancea, învestit ieri în funcţie, a făcut public ordinul ministrului Educaţiei în prezenţa inspectorilor şcolari, care şi-au luat rămas bun cu lacrimi în ochi şi cu vocile gâtuite de emoţie de la cel care le-a fost, până astăzi, şef.

"Nu vă ascund că fiecare dintre noi ne gândim că ne vine şi nouă imediat rândul", a spus inspectorul de tehnologii Rodica Costache, care şi-a început discursul de rămas bun subliniind tensiunea instalată în Inspectoratul Şcolar din cauza acestor schimbări care au loc taman în cea mai aglomerată perioadă a anului şi îl vizează tocmai pe cel care era preşedintele Comsiei Judeţene de Bacalaureat şi preşedintele Comisiei Judeţene de Evaluare Naţională: "Personal, nu ştiu dacă mai rezist la astfel de şocuri. Suntem oameni, nu maşini. Şi chiar şi maşinile de mai strică", a mărturisit ea. Despre Szabo, inspectoarea a spus că a fost un coleg, un şef, de la care a avut ce învăţa, ideee sublinată şi de inspectorul pentru minorităţi, Rita Rosz: " A fost ca un diriginte".

Vădit emoţionat şi trist (cu toate că zvonurile privind înlocuirea sa din funcţie au tot circulat în ultimele zile, deci nu a fost o noutate absolută) a fost şi Szabo, el preferând, însă, să-şi verse amarul pe reprezentanţii mass-media, cu care a colaborat, de altfel, foarte bine. "Când am condus lotul olimpic de chimie al României, nu a venit nimeni să-mi facă poze. Când, în 2004, am fost desemnat ca cel mai bun profeso de chimie din lume, nimeni nu m-a contactat. Când am primit un calificativ cu totul excepţional din partea ministerului - "Cu admiraţie" - la fel, nimeni nu m-a contactat. Acum nu numai că sunt pozat, ci sunt şi filmat!", a remarcat cu aciditate, dar şi cu amărăciune el.

Noul inspector şcolar general adjunct este Maria Pop


Odat cu ordinul de încetare a detaşării lui Szabo Stefan la conducerea Inspectoratului Şcolar, ministrul Liviu Pop a semnat şi ordinul de numire a unui înlocuitor pentru acesta. Este vorba despre Maria Lucia Pop, profesoară de fizică la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", susţinută pentru această funcţie de PSD. În atmosfera tensionată şi încărcată de emoţii de tot soiul, noul inspector şcolar general adjunct s-a limitat la a declara că este "onorată de această numire" şi că a acceptat-o, "după 29 de ani la catedră, pentru elevi şi pentru dascăli". Maria Pop a mai spus că îi pare rău că această schimbare se produce în acest mod şi că speră că aceasta să nu afecteze desfăşurarea examenului de bacalaureat şi a celorlalte examene care urmează. "Aş dori să stabilim o stare de normalitate, de colegialitate. O stare de lucru", a încheiat ea. Maria Pop va prelua de la Szabo nu numai funcţia de inspector şcolar general adjunct, ci şi pe cele de preşedinte al comsiilor judeţene amintite.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite