Tribunalul Sălaj a spus "NU!" organizării referendumului privind desfiinţarea judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Referendumul a fost aprobat cu 24 de voturi pentru şi cinci împotrivă
Referendumul a fost aprobat cu 24 de voturi pentru şi cinci împotrivă

Tribunalul Sălaj a decis anularea hotărârii consilierilor judeţeni, care s-au pus de acord, la sfârşitul lunii iunie, să organizeze un referendum prin care locuitorii Sălajului să fie consultaţi în privinţa opţiunii lor vizavi de reorganizarea administrativă a ţării şi a desfiinţării judeţului.

Judecătorii Tribunalului Sălaj au admis joi, 27 octombrie 2011, acţiunea formulată în contencios adminstrativ de către Instituţia Prefectului împotriva hotărârii Consiliului Judeţean nr.91 din 30 iunie 2011. Este vorba despre hotărârea de organizarea a unui referendum în judeţ prin care locuitorii să poată să-şi spună punctul de vedere cu privire la intenţia PDL de reorganizare adminsitrativ - teritorială a ţării, reorganizare în urma căreia Sălajul ar urma să nu mai existe ca şi judeţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sălaj, judecătorul Mirela Lazoc, instanţa a dispus anularea acestei hotărâri. Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Citeşte şi Sălăjenii vor fi consultaţi prin referendum pe tema desfiinţării judeţului

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite