Sălaj: Şantajistul sexual, eliberat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujeanul Bercsenyi Laszlo, care şi-a şantajat fosta iubită, o tânără din comuna Sărmăşag, va fi judecat în stare de libertate. Judecătoarea Ramona Ristea a respins aseară cererea procurorilor de arestare preventivă pe 29 de zile.

Bărbatul din Cluj-Napoca, pe nume Bercsenyi Laszlo, a fost reţinut miercuri de Biroul Teritorial Sălaj - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj, care au preluat cazul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu. 


Ieri, Bercsenyi a fost prezentat Judecătoriei Zalău în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă pe 29 de zile, însă judecătorul de caz, Ramona Ristea, a respins cererea procurorului DIICOT. Judecătorul n-a putut fi contactat pentru a-şi justifica decizia, iar preşedintele Judecătoriei, Claudiu Podar, spune că motivarea hotărârii va fi făcută abia luni.

Potrivit infromaţiilor primite de la Dan Buduşan, procurorul şef al DIICOT Sălaj şi de la Cristian Laţcău, şeful SCCO, Bercsenyi a avut începând din 2007 o relaţie cu tânăra din Sărmăşag, studentă la o facultate din Cluj. Un an mai târziu, cu acordul fetei, acesta a înregistrat cu telefonul mobil,  un film în care apăreau cei doi în timp ce întreţineau raporturi sexuale. Când, în 2009, relaţiile dintre ei doi s-au deteriorat, iar fata i-a spus că îl părăseşte, Bercseny a ameninţat-o că va posta pe interent filmul dacă nu se întoarce la el.


Cum fata nu s-a împăcat cu el, Bercseny a postat filmul pe internet (youtube). Mai mult, după ce a postat filmul, clujeanul a obligat-o timp de câteva luni (în perioada octombrie – decembrie 2009) pe tânără să întreţină raporturi sexuale cu el, ameninţând-o că în caz contrar va pune din nou filmul pe youtube. Când fata a refuzat să mai întreţină relaţii sexuale cu Laszlo, acesta a postat pe site-ul videa.hu înregistrarea video de pe o adresă mai veche de e-mail a acesteia. El a accesat neautorizat, în mod repetat, adresa de e-mail a tinerei din Sărmăşag şi i-a modificat contul prin schimbarea întrebărilor de siguranţă.

Dosar greu


Clujeanul este cercetat în continuare în stare de libertate, dar, potrivit avocatului său, Mihai Mateş, nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu. El este acuzat de mai multe infracţiuni legate de accesul fără drept la un sistem informatic, pentru care riscă închisoarea de la trei luni la 12 ani, dar şi de şantaj, pentru care riscă până la şapte ani de închisoare.

Declaraţie:

Inculpatul şi-a recunoscut fapta, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie supus torturii psihice din închisoare, alături de criminali şi de tâlhari


Avocat Mihai Mateş, apărător din oficiu

Citeşte şi Sălaj: Şantaj sexual şi pornografie pe Internet

şi UPDATE: Şantajistul sexual a fost eliberat de judecători

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite