Revolta din Egipt încurcă planurile de vacanţă ale sălăjenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de sălăjeni au fost nevoiţi să renunţe la vacanţa din Egipt programată în aceste zile, din cauza anulării zborurilor charter către această destinaţieVacanţa copiilor şi preţurile mai bune din această perioadă i-au determinat pe unii zălăuani să îşi cumpere pachete turistice pentru Egipt. Planurile lor au fost date, însă, peste cap de revolta populară izbucnită acolo.

Zeci de persoane din Zalău şi din judeţ care şi-au programat să meargă în vacanţă în Egipt în luna februarie se văd nevoiţi să rămână acasă, după ce revolta izbucnită în ţara nord-africană a anulat toate zborurile charter către staţiunile de acolo.

După cum explică Gabriel Parnas, reprezentantul unei agenţii de turism din Zalău, singurele zboruri care mai au loc în zonă în această perioadă sunt cele care îi aduc pe turiştii români acasă.

Citeşte şi:

Iaşi: Liderul egiptenilor din Moldova: Mă tem că mâine va fi un măcel“ (VIDEO)

Conform aceleiaşi surse, luna februarie este una de vârf pentru vacanţele sălăjenilor în Egipt, fiind cea mai ieftină destinaţie unde se poate face baie în mare în această perioadă. Temperatura apei mării(Marea Roşie) poate ajunge la 23 de grade Celsius, iar cea din aer la 25 – 27 de grade. Preţul unui pachet turistic din această perioadă este de aproximativ 500 de euro (hotel de patru stele, all inclusive), aproximativ jumătate din preţul din vârf de sezon.

„Turiştii s-au speriat şi nu mai vor să meargă în Egipt“

Ioan Lapca, directorul unei alte agenţii de turism din oraş, spune că efectele revoltei din nordul Africii se vor resimţi pe termen mai lung. „Necazul e că am avut turişti interesaţi să meargă acolo în partea a doua a lunii februarie şi în lunile martie şi aprilie, însă acum s-au speriat şi nu mai vor să meargă“, declară el.

„Mi-am propus încă de anul trecut ca anul acesta, în vacanţa de Paşti, să-mi duc familia să vadă piramidele din Egipt. Chiar am cerut câteva oferte de la mai multe agenţii de turism. Însă după ce am văzut la televizor ceea ce se întâmplă acolo ne e frică să mai mergem acolo. Cel puţin anul asta“, spune Călin Pop, unul dintre cei interesaţi de o vacanţă în ţara africană.
C

orina Mureşan, reprezentantul unei alte agenţii de turism din Zalău speră, însă, într-o rezolvare rapidă a problemelor din Egipt şi din Tunisia şi, în consecinţă, într-o redresare a situaţiei din turism. „Sunt convinsă că lucrurile se vor rezolva în scurt timp şi totul va reveni la normal, inclusiv din punctul de vedere al turismului din zonă“, crede ea.

Şi-au primit banii înapoi

Cei care au apucat să plătească biletele pentru vacanţa din Egipt în această perioadă tulbure, dar n-au mai apucat să plece, îşi vor primi banii înapoi, susţin reprezentanţii agenţiilor de turism. „Noi am avut patru persoane care ar fi trebuit să plece chiar săptămâna aceasta la Hurganda (o staţiune de pe ţărmul egiptean al Mării Roşii – n.r.). Şi-au şi primit banii înapoi“, spune Ioan Lapca.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite