Iaşi: Liderul egiptenilor din Moldova: Mă tem că în vinerea plecării va fi un măcel“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Mohamed Daoud, stabilit de 21 de ani în Iaşi şi lider al comunităţii egiptene din Moldova, nu s-ar întoarce acum în ţara natală de frica violenţelor. Acesta crede că până vineri se va ajunge la vărsare de sânge în ţara sa din cauza preşedintelul Mubarak.

Evenimentele deosebit de grave care se petrec zilele acestea în ţara faraonilor îi fac pe egiptenii din diaspora stabilită în Moldova să stea la distanţă de ţara natală. Aşa este şi cazul medicului ginecolog Mohamed Daoud, preşedintele Centrului Cultural Oriental de la Iaşi, membru executiv în Uniunea Egiptenilor din România şi lider al comunităţii egiptene din Moldova.

„În clipa de faţă mi-e frică să mă întorc în Egipt. Nu se ştie de unde poţi să încasezi un glonţ. Rudele mele din Alexandria caută să iasă cât mai puţin pe stradă din cauza violenţelor. Un prieten bun pe care îl am la Cairo s-a ales cu locuinţa jefuită", a declarat Mohamed Daoud, care se teme că vineri va avea loc o vărsare de sânge.

„În opinia mea, Mubarak a pierdut, rămâne de văzut acum cu ce preţ. Vinerea trecută este cunoscută drept a furiei în popor. Oamenii au anunţat că mâine va fi «vinerea plecării», indiferent de preț. Mubarak a anunţat deja că nu va ceda şi se va ţine de cuvântul său de militar. În acest caz, mă tem că va urma un măcel", a spus Mohamed Daoud.

Conform şefului comunităţii egiptene din Moldova, protestatarii se află singuri în faţa forţelor lul Mubarak. „În Egipt sunt peste 1.500.000 de poliţişti. După izbucnirea revoltelor s-au evaporat toţi ca prin minune iar puşcăriile s-au deschis pentru ca deţinuţii să provoace haos pe străzi. Susţinătorii lui Mubarak sunt de fapt poliţişti în civil tocmai pentru ca Mubarak să nu poată fi acuzat că s-a opus populaţiei“, a precizat Daoud.

Fiind stabilit în România, medicul Daoud susţine că nu se poate face comparaţie între evenimentele din Egipt şi cele din decembrie 1989. „În România de atunci poate aveai un pantof mai frumos decât ceilalţi. În Egipt însă sunt milioane de oameni care trăiesc cu un dolar pe zi şi dorm cu tot ce au prin cimitire iar la câţiva metri lângă se înalţă vile moderne", spune Daoud.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite