Răsturnare de situaţie la Zalău: Compania de Apă a renunţat, temporar, la debranşări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, ieri, Compania de Apă Someş – Sucursala Sălaj a început debranşările de la reţea ale blocurilor care nu aveau încheiate contracte comune de furnizare, astăzi instituţia a revenit asupra măsurii şi a reluat furnizarea în regim continuu a apei.

Mai mult, potrivit directorului Marcel Zaharia,  a fost prelungit şi termenul până la care zălăuanii mai pot încheia noile contracte: 31 martie. Prin urmare, programul de sistare a alimentării la blocurile care nu au încheiat până la termenul iniţial (28 ianuarie) contracte a fost şi el suspendat, urmând ca eventualele noi somaţii să fie trimise după depăşirea noului termen limită.

Marcel Zaharia spune că această schimbare de abordare vine „după o analiză mai atentă a situaţiei. Am ajuns la concluzia că termenul de trei luni, alocat iniţial pentru încheierea acestor contracte, a fost prea scurt. Cetăţenii solicită multe clarificări, iar o parte dintre ei mai au nevoie de timp şi pentru că vor să se constituie în asociaţie, iar demersurile respective durează destul de mult“, explică directorul.

Reamintim că, printr-o decizie a Companiei de Apă Someş, contractele individuale pentru serviciul de furnizare a apei trebuie înlocuite cu contracte comune, încheiate la nivel condominiu (scară de bloc, asociaţie de proprietari). Cei mai mulţi zălăuani nu sunt de acord cu această măsură, deoarece spun că ea permite Companiei de Apă să debranşeze un bloc întreg în condiţiile în care unul dintre locatari nu îşi achită partea sa din factură.

Citeşte şi La Zalău, apa se dă cu raţia: patru ore pe zi

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite