Justiţie blândă pentru "ucigaşul" de pe trecerea de pietoni de la Uz Casnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au căutat câteva ore piciorul victimei
Oamenii legii au căutat câteva ore piciorul victimei

Autorul cumplitului accident de la începutul lunii septembrie 2011, petrecut pe trecerea de pietoni de la Uz Casnic, scapă, cel puţin deocamdată, doar cu zilele de detenţie petrecute în spatele gratiilor pe perioada în care a fost arestat preventiv, adică din 16 septembrie până în 9 noiembrie 2011.

Doi ani de închisoare, dar cu suspendare pe un termen de încercare de şase ani. Atât au decis săptămâna aceasta magistraţii Judecătoriei Zalău că merită Alin Moşincat, tânărul care, aflat la volanul maşinii sale, a spulberat efectiv pe trecerea de pietoni de la Uz casnic o tânără care se angajase în traversarea străzii, omorând-o pe loc. Impactul a fost atât de puternic, cel mai probabil din cauza vitezei foarte mari cu care tânărul gonea pe Bulevardul Mihai Viteazul, încât unul dintre picioarele victimei, în vârstă de numai 24 de ani, a fost amputat şi azvârlit la câţiva metri distanţă.

Pentru că, dincolo de viteză, în cazul tânărului erau suspiciuni că ar fi fost sub influenţa unor substanţe halucinogene, în cauză au fost dispuse analize de specialitate, rezultatul fiind, însă, negativ. Conform legislaţiei în vigoare, analizele detectează doar drogurile considerate ilegale, fără a fi evidenţiat consumul substanţelor aşa zise "etnobotanice", cu efecte la fel de periculoase asupra capacităţii de a conduce.

Decizia Judeăctoriei Zalău nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.

Pentru că tânăra ucisă de acesta avea doi copii, din dosarul penal s-a disjuns o latură civilă având ca obiect plata unor despăgubiri în favoarea celor doi minori, nesoluţionată încă.


Citeşte şi UPDATE Tânără de 24 de ani, ucisă azi noapte pe o trecere de pietoni din Zalău

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite