Jandarmii sting lumina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ora Pământului este sâmbătă, 31 martie, de la 8.30 la 21.30
Ora Pământului este sâmbătă, 31 martie, de la 8.30 la 21.30

Angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj sting becurile şi opresc aparatele elctrice din locuinţe sâmbătă, 31 martie, timp de o oră - în intervalul 20.30 - 21.30. Măsura este luată pentru a marca "Ora Pământului", acţiune la care participă milioane de oameni din întreaga lume.

"Pământul suferă. Stinge lumina!" - este sloganul pornind de la care milioane de oameni din întreaga lume vor experimenta sâmbătă, 31 martie, timp de o oră, supravieţuirea fără electricitate, marcând astfel cea de-a şasea ediţie a evenimentului mondial de mediu "Ora Pământului". La acţiune şi-au anunţat participarea şi jandarmii sălăjeni, în semn de susţinere a eforturilor depuse împotriva poluării şi a încălzirii globale. "Între orele 20.30-21.30, jandarmii se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor acestei campanii ecologice, prin stingerea luminilor şi oprirea aparatelor electrice din locuinţele proprii, reducându-se astfel consumul de energie şi implicit, poluarea. De asemenea, la nivelul inspectoratului se promovează un consum raţional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative şi protejarea mediului înconjurător", se precizează într-un comunicat de presă al IJJ Sălaj.

Elevii şi profesorii, implicaţi în eveniment

Nu doar jandarmii sunt chemaţi să diminueze consumul de electricitate şi să contribuie, astfel, la reducerea poluării. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj a lansat, prin inspectorul Laura Galvacsy, un apel similar către profesori şi elevi, chemaţi să se alăture evenimentului stingând sâmbătă seara luminile preţ de o oră. "Este un prim pas către o viaţă trăită în spirit ecologic. Este şi o cale de a-i educa pe copii", explică inspectorul.

Aşadar, dacă vă pasă de planeta pe care locuim, dacă vreţi să arătaţi că nu sunteţi de acord cu risipirea resurselor ei şi nici cu poluarea, alăturaţi-vă, sâmbătă, celui mai mare eveniment de mediu şi responsabilizare socială, organizat în fiecare an din 2007 încoace în ultima sâmbătă din martie. Stinge lumina!

Citeşte şi:
Botoşaniul stinge luminile. Vezi când şi pentru cât timp

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite