79 la sută dintre liceenii sălăjeni au luat Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de absolvenţi de liceu au trecut cu bine de bacalaureat, în timp ce peste 530, adică aproximativ o cincime dintre cei care s-au prezentat, au fost declaraţi respinşi. Nouă elevi au reuşit să treacă Bac-ul cu media 10.

Peste 79 la sută dintre liceenii care s-au prezentat la examenele de bacalaureat în Sălaj au promovat. Inspectorul şcolar general adjunct Mirel Matyas, preşedintele Comisiei Judeţene  de Bacalaureat, ne-a declarat că 535 de elevi au fost declaraţi respinşi, dintr-un total de 2.576 de absolvenţi care s-au prezentat la examene. În Sălaj a fost eliminat din examen un singur elev, prins luni cu fiţuică la proba de limba şi literatura română.

Constanţa: S-au afişat rezultatele la bac!

În opinia preşedintelui de comisie, procentul de promovabilitate se înscrie într-o limită normală, deşi faţă de anii precedenţi cifrele sunt puţin în scădere. Descreşterea de la 85-88 la 79 la sută se explică, a afirmat inspectorul şcolar, prin faptul că absolvenţii au avut de susţinut mai puţine probe scrise decât în anii anteriori, când notele de la examenele orale mai ajutau să salte media finală.

Nouă medii de 10

Învăţământul sălăjean se poate mândri şi în acest an cu absolvenţi de nota 10. Nouă elevi au încheiat cu media finală maximă: unul la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, un altul la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou şi şapte la Colegiul Naţional Silvania Zalău.

Contestaţiile se rezolvă luni şi marţi

Inspectorul Mirel Matyas a declarat că se aşteaptă la peste 300 de contestaţii, la toate disciplinele. Elevii nemulţumiţi pot depune cereri pentru reevaluarea lucrărilor astăzi, între orele 16.00-20.00,  în centrele de examinare. Lucrările lor vor fi resigilate astăzi şi recorectate în cursul zilelor de luni şi marţi de către Comisia judeţeană de contestaţii. Rezultate finale se vor afişa joi.

Mai citiţi şi:

S-au afişat rezultatele în Capitală
Află ce nota ai luat la Bac http://bacalaureat.edu.ro/2010/rapoarte

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite