O echipă de jurnalişti din Vaslui a fost bătută de primarul unei comune la secţia de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benone Pletea, primarul comunei Ibăneşti
Benone Pletea, primarul comunei Ibăneşti

Echipa postului de televiziune Antena 1 Vaslui a fost bătută de primarul comunei Ibăneşti, după ce jurnaliştii s-au dus să filmeze la o secţie de votare din acea localitate unde, dimineaţă, erau lipite pe gardurile clădirii unde se află secţia de votare afişe electorale cu edilul.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17:00, atunci când cameramanul Daniel Turcu a vrut să filmeze cadre din secţia de votare.

Deşi acesta susţine că şi-a prezentat acreditarea de presă, preşedinta secţiei de votare, Carla Pelin, i-a interzis acestuia să filmeze. După numai câteva minute, în curtea secţiei de votare, şi-a făcut apariţia şi Benone Pletea, primarul comunei.

„Nici bine nu încheiasem discuţia cu doamna preşedinte, că deodată m-am trezit cu un pumn peste cameră. Iniţial nu am ştiut cine este, dar când am auzit că se recomandă a fi primarul comunei şi că fără el nu mişcă nimeni, atunci mi-am dat seama cine e. Era în stare avansată de ebrietate şi a început să ne ameninţe în continuare şi să dea cu palma şi cu pumnul în mine. Mi-a zis să plec din comuna lui, că altfel nu ştie ce se întâmplă cu mine. Nu am reacţionat deloc, deoarece mai era înconjurat de vreo 10 bărbaţi. Mâine voi face plângere la Poliţie pentru a recupera camera care nu mai funcţionează", ne-a declarat Daniel Turcu.

Incidente electorale la Vaslui. În mai mule localităţi au avut loc sesizări către instituţiile abilitate din cauza neregulilor

Incidentul a ajuns şi la Poliţie, deoarece s-a făcut o sesizare telefonică la numărul de urgenţă 112. „La ora 17:10 a fost făcut un apel la 112 prin care se anunţa un incident la o secţie de votare din Ibăneşti, acolo unde o echipă de filmare a unui post local de televiziune a sesizat faptul că preşedintele secţiei de votare nu îi lasă să filmeze. Într-adevăr, doamna preşedinte nu şi-a dat acceptul, iniţial, însă a revenit asupra deciziei", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite