Din cauza băuturii, părinţii bebeluşului decedat vor rămâne fără copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui va solicita, astăzi, unei instanţe de judecată, emiterea unui ordin preşedinţial de separare a celorlalţi copii de părinţii lor, după ce marţi, în localitatea Chirceşti Deal, un bebeluş a murit în condiţii suspecte.

Potrivit autorităţilor, soţii Doina şi Constantin Sasu mai au alţi 7 copii, iar femeia este în continuare însărcinată.

Verificările reprezentanţilor de la Protecţia Copilului au scos la iveală nenumărate nereguli, majoritatea cauzate de consumul de alcool.

Pe scurt, s-a constatat că cei doi părinţi îşi neglijează copiii, le pune în pericol viaţa, sănătatea şi securitatea. Mai exact, cei şapte copii, cu vârste cuprinse între un an şi opt luni şi 14 ani, sunt lăsaţi singuri acasă, iar mama şi tatăl lor pleacă în sat să facă rost de bani pe care îi dă pe băutură.

Este o situaţie destul de gravă la această familie. Până anul acesta au trăit din ajutorul social şi alocaţiile copiilor. Din 2012 nu s-a mai prezentat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă ca să îşi ia adevereinţele necesare şi nu au mai primit ajutorul social. Acum trăiesc doar din alocaţiile copiilor", ne-a declarat Mihaela Sabadac, asistentul social al Primăriei Micleşti.

Moarte suspectă a unui bebeluş de 3 luni din Vaslui! Părinţii au fost găsiţi în stare de ebrietate!

Toată ziua beau

Toată lumea din sat îi cunoaşte pe soţii Sasu ca fiind mari consumatori de alcool. Mulţi dintre oameni spun că îi iau la muncă cu ziua şi în loc de bani le oferă băutură.

Chiar şi primarul comunei îi ştie de împătimiţi ai alcoolului. „Ieri, după ce am aflat tragica veste, chiar eu i-am găsit în stare avansată de ebrietate. Din păcate, această familie este una care nu ne caracterizează comuna. Dar pădure fără uscături nu se poate. Păcat de acest copil, nu merita soarta asta. Ambii părinţi sunt mari consumatori de alcool şi chiar eu i-am găsit în stare de ebrietate. Mi-au spus că se duc către Poliţie să anunţe decesul bebeluşului", ne-a declarat Dorul Ineluş Agafiţei, primarul comunei Micleşti.

O familie blestemată

Necazul de ieri nu este singurul de acest fel în familia Sasu. Asistenţii Sociali au constatat că Doina şi Constantin Sasu au mai pieerdut doi copii la vârste fragede, unul în 2001, la vârsta de un an, şi unul în 2008 la vârsta de trei luni.

„În urma anchetei desfăşurată la această familie, s-a constatat că părinţii sunt mari consumatori de alcool şi, pe acest fond, îşi neglijează sever copiii, periclitându-le securitatea, sănătatea şi chiar viaţa minorilor. Vom face demersurile necesare să îi scoatem din sânul familiei şi, ulterior, e vor stabili măsuri speciale de protecţie, care vor fi în interesul superior al copiilor", ne-a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!


Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite