Moarte suspectă a unui bebeluş de 3 luni din Vaslui! Părinţii au fost găsiţi în stare de ebrietate! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluş de doar 3 luni, din localitatea vasluiană Chirceşti Deal, comuna Micleşti, a fost găsit fără suflare în această dimineaţă.

Ora 16:00 Potrivit vecinilor, familiei Sasu i-au mai murit doi copii, unul de 3 luni în anul 2001 şi unul de un an în 2008, cel mai probabil din cauze patologice. Cel mai probabil, DGASPC va separa şi pe ceilalţi copii de părinţii lor.

Ora 11:54 Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au trimis şi ei o echipă la faţa locului pentru a demara o anchetă.

Ora 11:45 Mama le-a povestit anchetatorilor că ea a observat că fetiţa se simte rău dimineaţă, în jurul orei 06:30, atunci când a vrut să o alăpteze. A lăsat-o pe micuţă în grija bunicii şi a plecat împreună cu soţul ei în comună pentru a cere ajutor. „La examinarea exterioară a cadavrului s-a constatat că nu există urme de violenţă. Cauza decesului urmează să se stabilească în urma necropsiei“, ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Ora 11:00 Cei doi părinţi au fost găsiţi chiar de primarul comunei şi erau în stare avansată de ebrietate. Ei se numesc Constantin Sasu şi Doina Sasu şi mai au şase copii. „Din păcate, această familie este una care nu ne caracterizează comuna. Dar pădure fără uscături nu se poate. Păcat de acest copil, nu merita soarta asta. Ambii părinţi sunt mari consumatori de alcool şi chiar eu i-am găsit în stare de ebrietate. Mi-au spus că se duc către Poliţie să anunţe decesul bebeluşului“, ne-a declarat Dorul Ineluş Agafiţei, primarul comunei Micleşti.

Ora 10:34 Poliţiştii sunt în acest moment la faţa locului şi au demarat o anchetă. Încă îi mai caută pe părinţii copilului.

Potrivit medicilor de pe ambulanţă, aceştia au fost anunţaţi de către tatăl bebeluşului care a sunat la 112 după ce a văzut că acesta nu mai respiră.

Ajuns la faţa locului, echipajul medical a constatat că micuţul era decedat de câteva ore şi se afla pe un pat alături de alţi trei fraţi ai săi.

„Apelul a fost dat la ora 08:15 chiar de tatăl sugarului. Când au ajuns la faţa locului, colegii mei nu au putut decât să constate decesul. Singura certitudine este aceea că bebeluşul era mort de câteva ore şi nu s-a mai impus resuscitarea acestuia. Din păcate, nu se ştie cum a decedat, deoarece părinţii nu erau acasă, motiv pentru care am anunţat Poliţia", ne-a declarat Dan Ungureanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui.

Vom reveni cu amănunte

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite