Vasluienii riscă să primească apă cu porţia. Autorităţile au intrat în alertă, după ce rezerva de apă a scăzut la o treime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru modernizarea lacului Pușcași a fost alocată suma de 6,5 milioane euro
Pentru modernizarea lacului Pușcași a fost alocată suma de 6,5 milioane euro

Autorităţile locale din municipiul Vaslui au intrat în alertă, după ce rezerva de apă cu care este alimentat oraşul a scăzut pânpă la 30% din cauza temperaturilor extrem de ridicate şi a lipsei precipitaţiilor din ultima perioadă.  

Primarul Vasile Pavăl a anunţat că volumul de apă existent în barajul Soleşti, principala sursă de alimentare a municipiului Vaslui, mai ajunge pentru, cel mult, o lună şi jumătate, dacă nu va ploua deloc în zilele ce urmează.

Dacă nu plouă imediat, sigur vom avea probleme. În acest moment, în barajul Soleşti, mai sunt cam 4,8 milioane de metri cubi, dintr-un volum normal de 14 milioane de metri cubi. Ca o primă măsură, am transmis celor de la Aquavas să limiteze pierderile, deoarece şi aici e o problemă. Asta înseamnă că ei vor trebui să repare toate defecţiunile de prin subsolurile blocurilor, chiar dacă instalaţiile sunt ale locatarilor", susţine primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

În acest moment, alimentarea cu apă a municipiului reşedinţă de judeţ se face numai din barajul Soleşti, după ce sursa secundară de aprovizionare, barajul de la Puşcaşi, a intrat într-un proces de modernizare anul trecut.

În acest baraj, acum există aproximativ 1,7 milioane de metri cubi, un volum foarte mic de apă ce nu poate fi exploatat.

Vasluienii riscă să rămână fără apă

Peste 100 de familii dintr-o localitate vasluiană au primit apă de la cisternă

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite