Vasluienii riscă să rămână fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru modernizarea lacului Pușcași a fost alocată suma de 6,5 milioane euro
Pentru modernizarea lacului Pușcași a fost alocată suma de 6,5 milioane euro

Alimentarea cu apă a Vasluiului ar putea avea de suferit în condiții de secetă prelungită. Principala acumulare din care este alimentat Vasluiul, barajul Soleşti, se află la o capacitate de 70% din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele luni.

Potrivit conducerii Aquavas, dacă în perioada următoare nu va ploua, există riscul ca apa să curgă cu porţia la robinetele vasluienilor.

Acesta este şi motivul pentru care reprezentanţii societăţii trag un semnal de alarmă şi recomandă populaţiei să folosească apa de la robinete doar pentru strictul necesar.

„Facem un apel către toţi vasluienii abonaţi la noi să utilizeze apa pentru scopuri menajere. Cei care îşi udă grădinile sau maşinile trebuie să renunţe la astfel de activităţi", a precizat Dorin Bălănescu, directorul Aquavas Vaslui.

Apă doar din Soleşti

În acest moment, alimentarea cu apă a municipiului reşedinţă de judeţ se face numai din barajul Soleşti, după ce sursa secundară de aprovizionare, barajul de la Puşcaşi, a intrat într-un proces de modernizare anul trecut.

„Momentan nu sunt probleme cu alimentarea cu apă, însă dacă seceta se prelungește acestea pot apărea, mai ales în situaţia în care priza Rediu de pe râul Bârlad nu are capacitate de alimentare cu apă potabilă a orașului", au mai precizat reprezentanţii Aquavas.

Aceştia au mai adăugat că există şi un plan de urgenţă, care se aplică doar în condiţii excepţionale şi care prevede ca pentru creşterea debitului de pe râul Bârlad să fie făcute captări din acumululările Căzăneşti, Tungujel (judeţul Iaşi) şi Crăieşti (judeţul Neamţ).

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite