Vasluienii se înghesuie la cardurile europene de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de vasluieni şi-au făcut un card european de sănătate de la începutul acestui an. Documentul se eliberează gratuit pentru toţi solicitanţii şi are o perioadă de valabilitate de şase luni de la data emiterii acestuia.

Vasluienii care pleacă în străinătate pentru şedere temporară solicită Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) cardul european de sănătate, pentru a-l putea folosi, la nevoie în faţa autorităţilor sanitare din ţara de destinaţie sau de tranzit. Acest card are menirea de a dovedi calitatea de asigurat în România.

Tot mai mulţi vasluieni evită să intre în concediu medical. Află din ce cauze

De asemenea, cardul permite asiguratului aflat în călătorie accesul la servicii medicale, fără a mai fi necesară încheierea altei asigurări private de sănătate.

În străinătate, cetăţenii români vor beneficia de îngrijiri medicale în aceleaşi condiţii ca şi cele oferite cetăţenilor ţării respective de sistemul public de asigurări de sănătate.

„Vasluienii înţeleg importanţa cardului european de sănătate. Trebuie să vă spin că, lunar, se înregistrează, în medie, circa două sute de cereri. Asta înseamnă că în primele două luni ale acestui an au fost înregistrate aproximativ patru sute de astfel de solicitări", ne-a declarat Mihaela Chitariu, directorul adjunct al CJAS Vaslui.

Mihaela Chitariu: „În judeţul Vaslui nu sunt probleme cu morfina“

Din cifrele casei reiese că, numai anul trecut au fost peste trei mii de solicitări pentru cardul de sănătate, în creştere cu 27 de procente faţă de anul 2010.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite