Tot mai mulţi vasluieni evită să intre în concediu medical. Află din ce cauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, în primele două luni din acest an au fost înregistrate 3.347 de certificate medicale. 

Reprezentanţii CJAS Vaslui mai spun că numărul concediilor medicale este în scădere încă din anul 2010. Spre exemplu, în anul 2010 s-au primit 37.167 de concedii medicale, iar în 2011 au fost depuse 23.163 de acte pentru concedii medicale.

„Este foarte posibil ca numărul concediilor medicale să fi scăzut şi din cauza controalelor tot mai dese care i-au speriat pe medici. De asemenea, o mare parte din concedii a fost în fiecare an pe sarcină şi lehuzie, iar scăderea natalităţii a dus şi la scăderea numărului de concedii medicale", a precizat Mihaela Chitariu, directorul adjunct al CJAS Vaslui.

De asemenea, o altă cauză care a dus la împuţinarea celor care vor să stea în concedii medicale este şi numărul tot mai mic al vasluienilor încadraţi în câmpul muncii.

Un top al medicilor care elibereazã concedii medicale îi situeazã pe primul loc pe medicii din spitale, urmaţi de medicii specialişti din ambulatoriile de specialitate şi pe al treilea loc se situează medicii de familie.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din oraş.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite