Vaslui: A fost prins agresorul primarului din Oltenești/ A fost arestat preventiv (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape 10 ore de căutări, Florin Mocanu (31 de ani), cel care l-a înjunghiat pe primarul comunei Olotenești, a fost prins de oamenii legii.

Ora 20:00 Magistrații Tribunalului Vaslui au acceptat propunerea procurorilor de arestare preveventivă a lui Marian Mocanu. Nici chiar în fața judecătorilor, agresorul nu și-a putut justifica fapta. „Recunosc că eu sunt făptașul, dar nu știu ce a fost în mintea mea. Pur și simplu mi-a venit să-l lovesc. Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut“, le-a spus Mocanu magistraților. La cerea procurorilor, el va fi dus la începutul săptămânii viitoare la București pentru un control psihologic.

Ora 19:00 Florin Mocanu a fost adus de procurori, acum 10 minute la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. El a declarat reporterilor ziarului „Adevărul de Seară“ Vaslui că regretă ceea ce a făcut. „Îmi pare rău pentru ce-am făcut. Nu știu ce a fost în mintea mea“, a spus Mocanu.

Agresorul a fost surprins de un filtru al poliției, pe Drumul European E 581, în apropierea localității Roșiești. După ce l-a măcelărit pe primar, Mocanu a reușit să se facă nevăzut și să ajungă în Huși, de unde s-a urcat într-un tir la ocazie pentru a se îndrepta spre Bârlad, localitatea de domiciliu.

Citește aici cum l-a atacat Florin Mocanu pe primarul de Oltenești

Azi dimineață, în jurul orei 02:00, Florin Mocanu a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru audieri. Procurorul de caz a dispus reținerea lui pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Medicii ieșeni au declarat în această dimineață că operaţia a decurs bine, dar că deocamdată nu se pot pronunţa cu privire la şansele de supravieţuire ale primarului.

„Pacientul este stabil, este sedat şi deocamdată nu ne putem pronunţa cu privire la şansele lui de a se face bine. După ce trece de sub efectul sedativelor vom putea aprecia. Operaţia a decurs fără incidente", spune doctorul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite