Vaslui: Primarul comunei Oltenești a fost înjunghiat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Iorgu Sonea a ajuns în stare critică la spital
Primarul Iorgu Sonea a ajuns în stare critică la spital

Primarul comunei Olteneşti,  Iorgu Sonea, a fost adus în această după amiază la spital, starea sa fiind critică. El avea gâtul tăiat și prezenta mai multe urme de lovituri de cuțit în zona capului și a mâinilor.

Ora 20:45 Iorgu Sonea a intrat în operaţie la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. „Pacientul are multiple leziuni la nivelul corpului, gâtului şi membrelor. A intrat în sala de operaţie unde o echipă mixtă de neurochirurgi şi medici ORL îl vor opera. Intervenţia va dura câteva ore. Starea bolnavului este gravă“, a declarat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Ora 20:30 Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că atacatorul se numește Florin Mocanu și este domiciliat în Bârlad. Ipoteza este confirmată și de secretarul Primăriei Oltenești care ne-a spus că acest Mocanu, cunoscut în sat ca fiind nepot al familiei Timircan, ar fi fost în mașina condusă de primar în momentul când l-a atacat. „Era la sediul primăriei când domnul Sonea dorea să plece spre casă. Atunci l-a rugat să-l ducă până la șosea (n.r. drumul național) și la trecerea de cale ferată a făcut ce a făcut. L-a lovit și cu o secure și cu un cuțit“, ne-a declarat Edmond Antohi, secretarul Primăriei Oltenești.

Ora 18:15 Polițiștii vasluieni l-au adus la fața locului și pe Raf, un câine dresat special pentru căutare, pentru a reuși mai ușor să dea de urma atacatorului.

Ora 17:35 Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui infirmă varianta cum că agresorul ar fi o persoană cu probleme psihice. „La fața locului s-au deplasat lucrători de la Serviciul de Investigații Criminale, de la Poliția Municipală din Huși și polițiștii din comună care efectuează cercetări. Până la acest moment nu se știe cine este agresorul, dar avem un cerc de suspecți“, a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ora 16:55 Starea primarului este critică, de aceea medicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui au decis să îl trimită la Iași. „A ajuns în stare critică cu mai multe plăgi tăiate în zona capului, a gâtului și a mâinilor. De asemenea avea și o fractură de os occipital care necesită o intervenție chirurgicală, de aceea va fi trimis la Spitalul de Neurochirurgie din Iași“, ne-a declarat Carmena Piseru, medic UPU Vaslui.

Edilul staţiona la o trecere de cale ferată când un bărbat din localitate, cunoscut cu afecţiuni psihice, a venit la el şi l-a înjunghiat de mai multe ori în zona gâtului şi a mâinilor.

Marian Sonea, fiul primarului, vrea ca agresorul să plătească pentru fapta sa

Marian Sonea, fiul primarului, vrea ca agresorul să plătească

Fiul edilului din Olteneşti susţine că el a aflat ce a păţit tatăl său de la un angajat de la Primărie. „Când am ajuns acolo l-am găsit la cinci metri de maşină, într-o baltă de sânge. Avea gâtul tăiat şi mai multe lovituri de cuţit în zona capului şi a mâinilor. Nu ştiu cine ar fi putut să facă aşa ceva. Tatăl meu nu are duşmani, este primar de mulţi ani în Olteneşti şi nu a avut niciodată probleme cu nimeni“, ne-a spus Marian Sonea.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite