Vaslui: Polițist de frontieră prins băut la volan de două ori în aceeași zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Lucian Croitoru va fi cercetat disciplinar și de coducerea Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui. Acesta riscă să fie destituit.

Nu doar polițiștii de frontieră arestați în urma descinderilor de ieri din Vama Albița au serioase probleme cu legea. Agentul Sorin Lucian Croitoru, angajat Sectorul Poliţiei de Frontieră Fălciu, depistat în stare de ebrietate în timp ce se întorcea de la serviciu a fost prins din nou de oamenii legii băut la volan. Polițistul în vârstă de 43 de ani a făcut un adevărat spectacol în fața oamenilor legii și a refuzat recoltarea de probe biologice la spital. El s-a justificat în fața agenților de la circulație că a băut de necaz că mai mulți prieteni de-ai săi, polițiști de frontieră, au fost arestați în urma descinderilor din Vama Albița.

În jurul orei 00.30,  bărbatul a fost fost identificat de poliţiştii Biroului Rutier Municipal Vaslui în timp ce conducea autoturismul pe strada Decebal din municipiul Vaslui. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-a solicitat recoltarea de probe biologice, însă a refuzat această recoltare", se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

Poliţist de frontieră prins la volan în stare de ebrietate

„ Ca urmare a faptului că un agent de poliţie de frontieră de la SPF Fălciu a fost depistat în municipiul Vaslui de către poliţia rutieră la volanul autoturismului proprietate personală, fără permis, sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzând recoltarea probelor biologice, conducerea IJPFVaslui a dipus cercetarea în regim de urgenţă a agentului de poliţie şi consultarea consiliului de disciplină, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se ia măsurile legale care se impun", a spus Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui. Ea a adăugat că sancțiunea pe care o poate primi Sorin Croitoru poate fi o mustrare scrisă, în cel mai bun caz, însă se poate ajuge până la destituire.

Sorin Croitoru a fost oprit ieri după-amiază de un echipaj al poliției rutiere după ce a fost surprins de aparatul radar rulând cu 103 km/h în localitatea Muntenii de Jos. Supus testării cu aparatul etilotest, lui Sorin Croitoru i-a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite