Vaslui: Marinică Zărnescu va fi audiat mâine (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că a fost prins la braconaj sâmbătă seara, fostul comisar de poliție, Marinică Zărnescu, împreună cu ceilalți trei tovarăși de vânătoare, vor fi audiați în cursul zilei de astăzi.

ORA 14:30 Marinică Zărnescu va fi audiat mâine, marți 11 ianuarie 2010, deoarece astăzi a fost prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), el fiind audiat ca martor în procesul în care au fost arestați omul de afaceri, Maricica Ioviță, și fostul procuror ieșean, Ioan Ciofu.

În condițiile în care pe numele lui Marinică Zărnescu mai este în lucru un dosar penal după ce la finele anului trecut a împușcat un câine vagabond în localitatea Gura Bustei, suburbie a municpiului Vaslui, fostul șef de poliție a dormit liniștit acasă în acest sfârșit de săptămână.

Oamenii legii au considerat îndreptățită cererea lui Zărnescu și a celorlalți trei vânători de a pleca acasă, deoarece, sâmbătă seara, imediat după ce i-au prins cu trofeul de la vânătoare, cei patru inculpați nu aveau avocați în prezența cărora să dea declarații.

"În cauză, s-au deschis dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj. Cele două arme găsite în mașina celor patru au fost confiscate în vederea expertizării, urmând a se stabili în ce mod și cine le-a folosit", a declarat Mihalea Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Citește și: Marinică Zărnescu a încercat să fugă de polițiști

Reprezentanții Poliției au spus că nu s-a impus luarea vreunei măsuri preventive față de vreunul dintre cei patru inculpați deoarece infracțiunea pentru care sunt cercetați, braconajul, prevede alternativ pe lângă închisoare și pedeapsa amenzii. Potrivit art. 136, aliniatul 6, măsura arestării preventive nu poate fi dispusă în cazul infracțiunilor pentru care legea prevede alternativ pedeapsa amenzii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite