Vaslui: Fost şef de Poliţie, prins la braconaj. Când a fost identificat a încercat să fugă de poliţişti (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marinică Zărnescu, fost colonel de Poliţie a fost descoperit în această după-amiază la o partidă de vânătoare ilegală.

Citiţi şi: Slatina: Prinşi la braconaj cu ogari

Bărbatul se mai afla la vănâtoare cu încă trei persoane în Pădurea Găvan, din apropierea municipiului Vaslui. Locuitorii din satul Bogdana au fost cei care au alertat autorităţile, după ce au sunat la 112, reclamand că au auzit focuri de armă.

image

"În urma sesizării făcute de oameni, am anunţat Poliţia. Ne-am deplasat în pădure şi, pas cu pas, am încercat să dăm de urma maşinii al cărei număr coincidea cu cel reclamat de oameni", ne-a spus Adrian Ventomeac, inginer Ocolului Silvic Vaslui.

 Marinică Zărnescu şi cei trei colegi de braconaj au fost identificaţi în jurul orei 17, la intrarea în municipiul Vaslui. Un echipaj al Poliţiei Rutiere a oprit maşina în care se aflau cei patru. În momentul în care şoferul îşi căuta actele pentru a se legitima, a apăsat pedala de acceleraţie şi a fugit.  A urmat o urmărire ca în filme, în care au fost angrenate atât maşini ale Biroului de Ordine Publică cât şi de la Rutieră. Într-un final, maşina cu vânători a fost oprită sub podul din zona Crucea Gării.

image

Reprezentanţilor Ocolului Silvic spun că în maşină au fost găsite un căprior adult şi un pui din aceeaşi specie. Printre braconieri se mai aflau Valentin Gheţiu, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Ciprian Păduraru şi Emil Creţu. Acesta din urmă se afla la volanul maşinii.

image

Întrebat de jurnalişti cum se simte în postura de reţinut, fostul poliţist a răspuns sec: "MĂ SIMT BINE!"

Marinică Zărnescu s-a pensionat pe caz de boală în urmă cu patru ani. Pe numele lui mai este întocmit un dosar de cercetare penală pentru uz de armă letală şi braconaj, după ce a împuşcat un câine.

Vom reveni cu amănunte.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite