Vaslui: Adrian Porumboiu: „Investiţiile mele n-au legătură cu criza, ci cu «Doamne-Doamne»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai potenţi oameni de afaceri din Moldova, Adrian Prumboiu a investit masiv în agricultură, iar acest lucru, afirmă el, l-a salvat de criza financiară.

„Am investiţii într-un domeniu care nu prea are legătură cu criza, ci mai mult cu «Doamne-Doamne». La mine, afacerile au fost afectate mai mult de calamităţi decât de contextul economic actual", apreciază Porumboiu. Tocmai de aceea, patronul lui FC Vaslui nu a fost nevoit să facă reduceri de personal şi nici să taie din salarii.

Citeşte şi:

Cum au strâns cureaua milionarii Bacăului pe timpul crizei

Botoşani: Bogaţii oraşului nu au prea simţit ce-i criza

Nici măcar la firma de construcţii pe care o administrează, sector în care criza economică a făcut ravagii. Totodată, deşi recunoaşte că nu toate afacerile îi merg strună, nu se gândeşte să le mute în străinătate, pentru că „deocamdată este loc cât încape în România". În ce priveşte ieşirea din criză, Adrian Porumboiu nu poate estima o dată, însă are soluţii: „Cele mai importante sunt investiţiile. Trebuie investit în capacitatea de productivitate, forţă de muncă, iar de aici rezultă taxe şi impozite pe care le vom plăti statului. Dacă nu vom avea producţie iar taxele şi impozitele vor fi mărite, statul va intra în faliment", a proorocit Porumboiu.

Cu o avere estimată de Forbes România la aproximativ 200 milioane euro, finanţatorul lui FC Vaslui nu pleacă din casă fără aproximativ 500 lei şi conduce aceleaşi două maşini de ani buni, respectiv Mercedes S600 şi Porsche Cayenne.

Grupul de firme Racova, deţinut de Adrian Porumboiu, însumează 9 societăţi, cu domenii de activitate în agricultură, morărit-panificaţie, prelucrara uleiurilor vegetale şi a laptelui, construcţii, servicii de pază, turism şi comerţ.

Află cum se descurcă ceilalţi milionari din zona Moldovei pe timp de criză din "Adevărul de Seară"de astăzi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite