Cum au strâns cureaua milionarii Bacăului pe timpul crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorinel Umbrărescu, cunoscut ca "regele asfaltului", a renunțat la vacanțe de lux ca să își păstreze toți angajații în firme, Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, a închis fabrica de hârtie Letea, iar Corneliu Iacobov a redus drastic cheltuielile de benzină, protocol și a disponibilizat 10% dintre angajați

MAI CITIȚI

Vaslui: Adrian Porumboiu: „Investiţiile mele n-au legătură cu criza, ci cu «Doamne-Doamne»“

Neamț: Miliardarii se plâng de efectele crizei

Botoşani: Bogaţii oraşului nu au prea simţit ce-i criza

Iaşi: Cum au strâns cureaua bogătaşii Moldovei

La prima vedere, cei mai bogați oameni din Bacău nu par afectați de recesiune. Ei conduc aceleași mașini de lux, locuiesc în vile impunătoare și nu au renunțat la niciun capriciu, în schimb au strâns cureaua la capitolul "cheltuieli ale firmei". "Nu pe mine personal m-a afectat criza, ci pe angajații mei. Dacă va fi nevoie, vreau să-mi vând toate proprietățile. În concediu nu am fost de câțiva ani, pentru că eu sunt un tip care mă deplasez mai greu. Am acasă tot confortul, de la piscină acoperită și până la un lac unde pot pescui", a spus Sechelariu.

Corneliu Iacobov, administratorul hotelului Moldova și a mai multor firme de construcție și consultanță în afaceri, recunoaște că a strâns cureaua încă de acum doi ani. "Știam că va veni criza și mi-am luat măsuri. Am renunțat la 10 % dintre angajați, am redus cheltuielile de benzină și protocol, iar oamenii care lucrează la mine nu mai primesc bonuri de masă", a afirmat omul de afaceri, care a mai adăugat că singurul său concediu a fost de cinci zile la Portorosa în Slovenia împreună cu fiica sa.

Umbrărescu conduce ce mașină îi pică în mână de la firmă

 Notă discordantă face Dorinel Umbrărescu, administratorul firmei de asfaltări UMB/Tehnostrade, care recunoaște că nu a mai fost în vananță de cîțiva ani tocmai pentru ca să-și păstreze toți angajații cu salariile întregi. "Nu merg în concediu pentru că acum mi-e greu și nu vreau să îmi fie și mai greu. Conduc ce mașină îmi pică în mână de la firmă. Acum de exemplu, sunt într-un Renault. N-am disponibilizat pe nimeni. Rămân oricum un optimist", a afirmat Dorinel Umbrărescu.

AFLĂ CUM ȘI-AU CHELTUIT BANII PE TIMP DE CRIZĂ CEILALȚI MILIONARI AI MOLDOVEI DIN ADEVĂRUL DE SEARĂ DE ASTĂZI

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite