Vaslui: Agresorul primarului din Oltenești a pozat în nebun în fața procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta demarată de procurorii vasluieni asupra lui Florin Mocanu, de 31 de ani, cel care joia trecută l-a atacat cu bestialitate pe Iorgu Sonea, primarul comunei Oltenești, scoate la iveală amănunte halucinante despre agresor.

Acesta a susținut, inițial, că a recurs la acest gest după ce bunica lui nu a primit în urmă cu o lună ajutorul social întreg, deși femeia era decedată din luna mai.

La doar câteva ore, însă, el și-a schimbat radical declarațiile și a făcut-o pe nebunul în fața anchetatorilor spunând că nu își explică nici el de ce a vrut să îl omoare pe primar.

„Dacă la începutul audierilor ne-a spus că a vrut să se răzbune pe primar deoarece bunica lui luase mai puțini bani de la stat, după aproape 9 ore și-a schimbat declarația. Ne-a spus că nu își dă nici el seama ce a fost în capul lui și că îl iubește nespus de mult pe primar, pe care îl respectă deoarece l-a ajutat de foarte multe ori. Vom cere și o expertiză medicală de specialitate pentru a vedea dacă are sau nu probleme psihice", ne-a declarat Ovidiu Berinde, procurorul de caz.

Vezi aici cum l-a măcelărit Florin Mocanu pe primar

A șocat tot satul

Localnicii din Olteneşti vorbesc și acum de fapta lui Mocanu. Nici după atâtea zile nu le vine a crede ce s-a întâmplat, mai ales că îl știau pe acesta ca fiind un om pașnic și cuminte, care nu deranja pe nimeni niciodată.

„Tot satul e șocat. Băiatul ăsta era atât de linișitit încât nici nu prea vorbea cu lumea. Saluta și atât. Mie, unuia, nici acum nu îmi vine a crede. Îl vedeam toată ziua pe la Primărie, deoarece venea și naviga pe internet. Ziceai că e cuminte ca o fată mare", ne-a spus viceprimarul comunei, Petru Scutaru.

Florin Mocanu a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, vineri seară, el fiind acuzat de tentativă de omor, tâlhărie și port fără drept de armă albă.

Cifră: 18 ani de închisoare, aceasta este pedeapsa pe care o riscă Florin Mocanu pentru faptele sale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite