Un militar bârlădean s-a sinucis cu arma din dotare (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un subofiţer în vârstă de 30 de ani, de la  Unitate Militară din Bârlad, s-a împuşcat în această dimineaţă, în timpul serviciului cu arma din dotare, după care a murit la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.

Află de aici ce zic colegii lui Liviu Rotaru

UPDATE ora 10:30 Sergentul  Liviu Rotaru era şeful gărzii în momentul producerii tragediei şi răspundea de toate santinelele care păzeau unitatea militară pe schimbul lui. El s-a împuşcat în camera de gardă a unităţii. Arma lui din dotare, un pistol, era de calibru 9 mm.

UPDATE ora 10:00  Misterul morţii subofiţerului Liviu Rotaru va fi desluşit de procurorii militari. "Noi am fost sesizaţi despre acest incident de un coleg de-al subofiţerului. Acest caz nu este de competenţa noastră şi tocmai de aceea ancheta va fi efectuată de procurorii de la Parchetul Militar Iaşi si cadrele Unităţii Militare", ne-a declarat în această dimineaţă Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

UPDATE ora 09:40 Subofiţerul a fost încadrat în UM 01411 Bârlad la începutul acestui an. El era necăsătorit, iar părinţii lui sunt plecaţi la muncă în străinătate.

UPDATE ora 09:30 Conducerea Unităţii Militare refuză să facă declaraţii. Jurnaliştii nu au acces în incinta unităţii, acolo unde criminaliştii culeg probe de la faţa locului şi iau declaraţii de la colegii subofiţerului.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, starea tânărului subofiţer era foarte gravă în momentul în care ambulanţa a ajuns la unitatea militară.

"La ora 4.11, am primit un apel la numărul de urgenţă 112 prin care ni se solicita intervenţia în cazul unui subofiţer care se împuşcase. În momentul în care am ajuns la locul solicitării, am constatat că subofiţerul Liviu Rotaru, în vârstă de 30 de ani, avea o plagă împuşcată la nivelul tâmplei, starea lui fiind foarte gravă", a declarat Doina Spiru, asistent şef în cadrul SAJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, subofiţerul a fost transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului de Urgenţă Bârlad, unde la foarte scurt timp a murit. În acest moment, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi poliţişti din localitate au declanşat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a incidentului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite