Şeful de la Frontieră despre subalternul contrabandist: “A mai fost sancţionat şi înainte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Bodoga, şeful IPJF Vaslui
Valeriu Bodoga, şeful IPJF Vaslui

40 de persoane din judeţele Vaslui şi Iaşi au fost escortate la sediul DIICOT Vaslui, fiind cercetate că au constituit un grup infracţional specializat în contrabanda de ţigări. Printre acestea se numără şi un poliţist de frontieră vasluian.

Dan Florin Iancu, poliţistul de frontieră contrabandist, nu a fost unul dintre angajații model de la Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui (IJPF). „El a mai fost sancționat până acum, pe linie administrativă, cu sancțiuni disciplinare pentru unele abateri", ne-a declarat Valeriu Bodoga, șeful IJPF Vaslui, rezumându-se doar să spună că polițistul a primit sancțiuni pentru neglijență în serviciu. În ce privește motivele pentru care tot mai mulți polițiști trec de partea celalaltă a legii, Odoga exclude din start că acest lucru s-ar putea datora reducerilor salariale operate în vara acestui an.

Vezi aici filmul descinderii din această dimineaţă

„Acesta este al treilea polițist din cadrul IJPF Vaslui care a fost prins în acest an că face contrabandă cu țigări. Poate că acest lucru se întâmplă și din cauza unei eficiențe și a unui interes mai mare pe linia combaterii contrabandei. Oricum, aceste cazuri nu se întâmplă din cauza tăierilor salariale și a sporurilor, pentru că dacă acesta era motivul ar fi trebuit ca și ceilalți angajați să procedeze la fel. Or, cei trei sunt cazuri izolate, iar restul de 99% dintre polițiști își fac cum trebuie meseria", a subliniat Valeriu Bodoga. IJPF Vaslui numără aproximativ 850 de angajați.

Avocaţii blamează metoda procurorilor DIICOT

Apărătorii hușenilor sunt nemulțumiți de felul în care procurorii DIICOT instrumenteazză acest caz. Mai mult, avocații afirmă că procurorii îi țin ilegal pe clienții lor la sediul Parchetului, pentru că până ieri după-amiază nu fuseseră emise mandate de reținere. „Eu apăr doi clienți, iar unul dintre ei, deși a fost audiat, nu i s-a mai înapoiat cartea de identitate și este obligat să rămână în continuare aici până va fi audiat și fratele său. Au fost eliberate doar mandate de aducere, nu de reținere sau arestare, astfel că, potrivit prevederilor Codului Penal, clienții noștri sunt liberi să plece", ne-a precizat unul dintre apărătorii hușenilor acuzați de contrabandă cu țigări.

Potrivit acelorași avocați, în urma perchezițiilor de ieri dimineață, la locuințelor suspecților nu au fost găsite cantități mari de țigări, însă dosarul procurorilor DIICOT se bazează pe convorbirile telefonice. „La clienții mei cel puțin au fost găsite doar 3 pachete de țigări, însă acest lucru nu înseamnă că au făcut contrabandă sau evaziune. Ei au recunoscut însă că le-au fost ascultate telefoanelor, iar în timpul convorbirilor pomeneau de «saci de cartofi», denumire codată pentru pachetele cu țigări de contrabandă", ne-a mai spus unul dintre avocați, sub protecția anonimatului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite