Scandal la o biserică din Huşi! Enoriaşii s-au revoltat când au aflat că preotul vechi a fost schimbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enoriaşii au promis că nu îl vor lăsa pe noul preot să slujească
Enoriaşii au promis că nu îl vor lăsa pe noul preot să slujească

Aproape 200 de enoriaşi care aparţin Bisericii „Înălţarea Domnului" din Huşi au blocat intrarea în lăcaşul de cult, duminică dimineaţă, la aflarea veştii că fostul preot este înlocuit cu unul nou.

Revoltaţi, oamenii s-au baricadat în curtea bisericii  încă de la primele ore ale dimineţii. Ei au aflat că preotul Marian Bocănescu, cel care a slujit în biserică mai bine de 30 de ani, va fi înlocuit cu unul nou şi, la sosirea acestuia din urmă,  au făcut zid în faţa lui.

Oamenii susţin că totul a fost pus la cale de mai marii bisericii huşene, în frunte cu episcopul Huşului, preasfinţia sa Corneliu Bârldeanu, pentru că preotul Bocănescu nu ar fi cotizat îndeajuns cu bani către Episcopie.

„Iniţial ni s-a spus că e un preot beţiv, care face biserica de râs. Noi nu l-am văzut măcar o dată să bea un pahar cu vin. După care ne-au spus că a refuzat să vină la şedinţe la Episcopie. Au căutat diverse motive ca să îl poată aduce pe preotul nou. Noi nu suntem de acord şi nu îl vom lăsa pe acesta din urmă să slujească. Să fie clar pentru toţi!", a ameninţat unul din enoriaşi.

„De când l-a adus în fruntea Episcopiei pe preotul Bârlădeanu, au fost numai scandaluri. Preoţii au ajuns să se urască între ei din cauza lui. Noi credem că, de fapt, preotul Bocănescu a refuzat să dea bani la Episcopie. Preotul a preferat să bage banii în biserica noastră şi să o facă frumoasă, iar asta a deranjat. Nu îl primim pe noul preot decât dacă va sluji alături de părintele Bocănescu. Vom păzi biserica atâta timp cât va fi nevoie!", a mai spus unul dintre enoriaşii nemulţumiţi.

Episcopul Huşilor stropeşte credincioşii cu aghiazmă direct din sticlă

Protopopul de Huşi a intrat în silenzio stampa

Protopopul de Huşi, preotul Marius Antochi, a refuzat să dea explicaţii, deşi el a fost cel investit să facă schimbarea.

„Nu am ce să comentez. Mergeţi la Episcopie şi întrebaţi", s-a limitat să ne declare protopopul de Huşi.

Oamenii sunt revoltaţi şi spun că vor păzi cu străşnicie biserica până la revenirea fostului preot care, s-a supus ordinelor şefilor ierarhici, şi a făcut slujba în această dimineaţă la biserica la care a fost transferat.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite