Episcopul Huşilor stropeşte credincioşii cu aghiazmă direct din sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gest mai puţin ortodox pentru cea mai înaltă faţă bisericească din judeţul Vaslui, episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu. Invitat la sfinţirea unei biserici, acesta i-a stropit pe enoriaşi cu apă sfinţită direct din mână sau dintr-o sticlă de plastic.

Locuitorii comunei vasluiene, Muntenii de Jos, au trăit momente mai puţin obişnuite la sfinţirea unei biserici. Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de 35 de preoţi, în frunte cu Preasfintele Părinte, Corneliu Bârlădeanu, episcopul Huşilor.

Revoltă la biserica din Bozia: „Lăsaţi-ne preotul nostru!“, acesta este mesajul enoriaşilor către Episcopia Huşilor

Ineditul acestei slujbe a fost momentul în care Preasfinţitul Episcop a început să îi stropească cu apă sfinţită pe enoriaşi direct din palmă sau dintr-un recipient din plastic şi nu din acel mănunchi de busuioc pe care îl foloseşte, în mod normal, un preot.

Episcopia Huşilor, anchetată de poliţie pentru abuz în serviciu

Cu atoate astea, oamenii nu s-au arătat nemulţumiţi de gestul episcopului, ci dimpotrivă, cu toţii se îngrămădeau să fie stropiţi.

Deşi am încercat să luăm un punct de vedere de la Episcopia Huşilor, purtătorul de cuvânt al instituţiei, preotul Marin Tudorică.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite