Oamenii gunoaielor vor dispărea din judeţul Vaslui! Proiectul de gestionare a deşeurilor a fost lansat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile unde îşi duc traiul sute de oameni care nu au din ce trăi ar putea deveni amintire, deoarece gropile de gunoi vor fi cu adevărat închise, după ce, ieri, s-a lansat proiectul „Sistemul integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Vaslui

Proiectul, în valoare de 39,8 milioane de euro fără TVA, aparţine Consiliului Judeţean (CJ) şi are ca termen limită de implementare luna decembrie a anului 2013.

Graţie acestui proiect, Atât în mediul urban, cât şi în cel rural vor fi achiziţionate şi amplasate peste 3.000 de platforme de clectare selectivă, după ce gunoiul menajer şi cel reciclabil va fi preluat de la populaţie.

Asta înseamnă că, gospodăriile de la sate vor fi dotate cu containere pentru compactarea individuală a deşeurilor.

Aceste containere vor fi ridicate şi transportate, ulterior, în cele patru staţii de transfer ce urmează să înlocuiască acutalele gropi de gunoi din oraşele Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti.

De aici, deşeurile vor fi ridicate şi duse pentru selectare către depozitul central ce urmează să fie construit cât mai repede în comuna Roşieşti, în cazul în care licitaţia va decurge fără probleme.

Paiu, satul vasluian în care groapa de gunoi are rol de hipermarket

„În momentul în care am intrat în Uniunea Europeană, am intrat într-un joc. Dacă am intrat, trebuie să jucăm după muzică. Aşa este şi cu deşeurile! Trebuie să înţelegem că, dacă nu punem ordine, o să plătim amenzi până o să ne uscăm. Implementarea acestui proiect este vitală pentru judeţul Vaslui. Trebuie să punem ordine în aceste gunoaie, pe care le lăsăm cu toţii. Acum urmează scoaterea la licitaţie a proiectelor", a declarat Vasile Mihalachi.

La lansarea proiectului, care a avut loc la Centrul de Afaceri din Vaslui, au participat aproape toţi primarii din cele 86 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, şefii CJ Vaslui, dar şi reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite