Fata lăsată gravidă de vecinul de 63 de ani, forţată să păstreze copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violeta, adolescenta în vârstă de 13 ani din comuna Coroieşti, care a fost abuzată sexual de un vecin cu 50 de ani mai mare, nu poate avorta deoarece sarcina este înaintată, spun medicii ginecologi. Fata a fost preluată ieri de Protecţia Copilului şi internată într-un centru de specialitate. Aici va primi consiliere timp de câteva luni.

O intervenţie chirurgicală în cazul Violetei este exclusă, spun medicii ginecologi, din cauza stadiului avansat al sarcinei. „În astfel de cazuri este imposibil de efectuat o procedură de genul acesta“, a spus Valeriu Popovici, ginecolog.

Părinţii Violetei nici nu s-ar fi gândit la vreo operaţie deoarece sunt săraci. Preferă să devină bunici decât să dea bani pentru o eventuală intervenţie chirurgicală. Ilona Aldea, mama adolescentei, regretă că odrasla sa va deveni mamă la 13 ani, însă spune că se va obişnui cu această situaţie.
„Mă doare sufletul că fata mea va trebui să devină mamă atât de tânără, însă nu am ce face. Nu am bani să plătesc operaţia. Nenorocitul care a lăsat-o însărcinată ar trebui să plătească, nu să stea în libertate“, a spus Ilona Aldea.

„Există riscul să fie umilită în comunitate“

Ieri, reprezentanţii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat (CPRUCANE) Bârlad au mers la Coroieşti şi au hotărât ca fata să fie internată pentru o perioadă într-un centru specializat, unde va primi consiliere. „Exista riscul ca adolescenta să fie ridiculizată şi umilită în comunitatea în care trăieşte“, a explicat Ionel Brătianu, şef CPRUCANE. Din declaraţiile Violetei şi ale rudelor sale, reiese că adolescenta, ce va intra în această toamnă în clasa a V-a, a fost abuzată sexual de Hristache Badiu de cel puţin patru ori.

FOTO Mesaje de amor între o copilă şi un bătrân de 63 de ani: „Iubitule, vrei să facem sex?“

Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi spune că este pregătit să fie tras la răspundere. „Am fost provocat. Intram în casă şi o găseam dezbrăcată pe pat, învelită cu un cearşarf. Nici eu nu sunt de piatră, nu am rezistat“, a declarat Hristache Badiu.

Caz similar la Pogana

Din spusele adolescentei, ea ar fi întreţinut prima dată raporturi sexuale cu bătrânul în preajma Sărbătorilor Pascale, când, ademenită cu bani şi dulciuri de Badiu, a intrat în casa acestuia. Tot Violeta spune că prima dată când a fost abuzată bătrânul i-ar fi dat un pahar de bere. Poliţiştii au început ancheta, iar Badiu este cercetat în stare de libertate pentru act sexual cu un minor.

Află aici mai multe detalii despre acest caz

Reprezentanţii Protecţiei Copilului se mai confruntă cu un caz similar, la care protagonista este tot o adolescentă originară din comuna Coroieşti, dar care trăieşte împreună cu un bărbat mai în vârstă în comuna Pogana.  Este vorba de o fată de 14 ani ce se află în ultima lună de sarcină şi care a rămas însărcinată cu iubitul său cu 10 ani mai mare. Reprezentanţii Protecţiei Copilului au intrat pe fir în acest caz în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce părinţii fetei au depus o plângere împotriva concubinului fiicei lor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite