Ioan Băla, şeful Penitenciarelor, a fost demis din cauza unor declaraţii incendiare făcute la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, l-a demis miercuri pe Ioan Băla, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, după ce acesta a afirmat că au fost dejucate trei planuri ale teroriştilor care încercau să elibereze din închisoare mai mulţi lideri ai lumii interlope.

„Referitor la declaraţiile publice total nefundamentate făcute de Ioan Băla în cursul zilei de astăzi şi preluate de mass-media, ministrul Justiţiei precizează că nu există elemente care să conducă la concluzia agravării în ultima perioadă de timp a fenomenului criminalităţii organizate în ţara noastră. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de instituţiile abilitate în materie, fenomenul criminalităţii este controlat cu profesionalism de instituţiile cu competenţe în domeniu şi nu există riscuri ca el să se consolideze", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Ministerul Justiţiei mai spune că dezavuează astfel de declaraţii, care au potenţial de a ridica semne de întrebare asupra capacităţii instituţiilor statului de a gestiona fenomenul criminalităţii şi care pot aduce grave atingeri imaginii României în plan extern.

În locul lui Ioan Băla a fost numit pentru moment  Marian Stancovici, comisarul-şef de penitenciar.

Ioan Băla a afirmat că în ultimii patru ani, au fost dejucate trei planuri ale teroriştilor care încercau să elibereze din închisoare mai mulţi lideri ai lumii interlope care foloseau uniforme de poliţişti şi maşini cu însemnele instituţiei.

Băla a declarat că a fost vorba despre trei planuri de a scoate din închisoare lideri ai lumii interlope, care s-au petrecut pe parcursul a patru ani, ultima tentativă s-a petrecut în Bucureşti în urmă cu câteva luni. (Citeşte aici mai multe detalii)

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost prezent, miercuri, la Vaslui, la inaugurarea unui penitenciar nou din oraş, investiţie care se ridică la 2,8 milioane de euro. Întreaga construcţie, ce va fi finalizată la sfârşitul acestui an, se ridică la 4,2 milioane euro şi este realizată cu bani de la bugetul de stat.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite