Firma din Bârlad la care lucra bărbatul omorât de ţurţure, amendată cu 18.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care au anunţat ambulanţa au fost trecătorii
Cei care au anunţat ambulanţa au fost trecătorii

După mai bine de trei luni în care reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au finalizat ancheta la SC Paloda SA din Bârlad, societatea în care lucra Vintilă Papauc, bârlădeanul de 44 de ani ucis de un ţurţure iarna trecută. Aceştia au decis să amendeze societatea cu suma de 18.000 de lei.

Potrivit ITM Vaslui, SC Paloda SA a primit patru amenzi şi tot atâtea avertismente, deoarece s-a constatat că firma respectivă nu a respectat măsurile necesare pentru asigurarea sănătăţii şi securităţiii în muncă a angajatului.

„Societatea la care era angajat bărbatul nu avea niciun plan, aşa cum prevede legea, de sănătate şi securitate în muncă pentru propriii salariaţi. Angajaţii nu erau instruiţi la locul de muncă şi nu aveau pregătirea necesară pentru activitatea pe care o desfăşurau, aceea de a îndepărta gheaţa de pe pereţii magazinului. În plus, s-a constatat că salariaţii nu aveau niciun fel de echipament de protecţie, fiindu-le pusă în permanenţă viaţa în pericol", a declarat Aniela Adimin inspectorul şef adjunct al ITM Vaslui, citată de Mediafax.

Şi Primăria a amendat societatea

Totodată, în luna februarie, atunci când a avut loc accidentul mortal de muncă, Primăria Bârlad amendat cu suma maximă conducerea societăţii pentru că nu au fost luate măsuri din timp pentru curăţarea ţurţurilor. „Conform HCL nr. 22 din 2002, toţi agenţii economici au obligaţia de a-şi îndepărta ţurţurii de pe acoperişuri, precum şi zăpada din faţa imobilelor. Ei pot să apeleze, evident contracost, la pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În cazul de faţă, vom aplica sancţiunea maximă pentru proprietarul complexului comercial, de 2.500 lei", a spus primarul Constantin Constantinescu.

Bărbat ucis de ţurţuri şi zăpadă la Bârlad FOTO

Patronul bărbatului strivit de un ţurţure este cercetat pentru ucidere din culpă

Pe lângă aceste amenzi aplicate firmei din Bârlad, ITM Vaslui va înainta dosarul de anchetă şi către Parchet, cu propunerea de cercetare penală a persoanelor răspunzătore de toate neregulile constatate.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite