FOTO Cum îşi bate joc Umbrărescu de E581. Drum plin de cratere la scurt timp după asfaltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul român direcţionează 360 de milioane de lei către construcţia şi reparaţia drumurilor
Guvernul român direcţionează 360 de milioane de lei către construcţia şi reparaţia drumurilor

Muncitorii care se ocupă de reabilitarea DN24, între limita judeţul Galaţi şi Crasna au început astăzi să plombeze tronsonul de drum între localităţile Bârlad şi Bădeana, asfaltat în urmă cu aproximativ două luni.

Lucrătorii firmei omului de afaceri băcăuan au reuşit o „performaţă" fără precedent. Au plombat un drum care a fost asfaltat în urmă cu scurt timp. Aceştia au detectat gropile de pe traseul Bădeana-Bârlad apărute în ultimele zile şi, cu migală, au început să le acopere.

În prezenţa reporterilor, muncitorii au refuzat să explice cum se face că un drum care a fost asfaltat în urmă cu puţin timp s-a umplut de cratere deja.

Muncitorii lui Umbrărescu plombează un drum proaspăt asfaltat

Ca la noi, la nimeni. Nu-mi vine să cred că drumul acesta s-a şi găurit deja. E bătaie de joc şi în ritmul acesta nu vom mai avea drumuri bune niciodată. Nu vreau să mă gândesc cum va arata drumul acesta peste câţiva ani dacă în două luni s-a şi găurit deja", ne-a spus bârlădeanul care ne-a semnalat problema.

De asta e «rege al asfaltului». Dorinel Umbrărescu, contracte fabuloase încheiate cu statul în 2011!

Asocierea de firme SC Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL a câştigat la începutul acestui an modernizarea drumului menţionat pentru o sumă de aproape 75 de milioane de lei.

La finele lunii octombrie, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a făcut o vizită de lucru în care a precizat că este foarte mulţumită de modul în care a lucrat constructorul. "Mã abtin sã vã spun «Bravo», desi meritati", a spus atunci Boagiu.

Contracte fabuloase pentru Umbrărescu în 2011

În primele 10 luni ale acestui an, asocierea de firme de construcţii Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL, controlată de omul de afaceri băcăuan, a prins şapte contracte pe sume „grase", adică o cincime din totalul atribuit de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR).

Valoarea contractelor luate de Umbrărescu îl detaşează lejer pe acesta în topul românilor care au încasat bani din asfalt în 2011. Cele şapte contracte au o valoare totală de 871.360.233 de lei, adică 200.774.247 de euro.

Contractele de proiectare sau reabilitare au valori fabuloase, însă nu la fel se poate spune despre garanţiile oferite de firmele lui Umbrărescu pentru drumurile făcute. Potrivit informaţiilor oferite de CNADR, pentru şase din cele şapte contracte prinse de Umbrărescu, perioada de garanţie este doar de doi ani.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite