De asta e «rege al asfaltului». Dorinel Umbrărescu, contracte fabuloase încheiate cu statul în 2011!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele deţinute de omul de afaceri băcăuan au prins anul acesta o cincime din toate lucrările scoase la licitaţie de CNADNR, încasând peste 200 de milioane de euro

Dorin Umbrărescu este cunoscut sub numele de „regele al asfaltului" pentru „abonamentul" său  la contractele pe sume fabuloase scoase la licitaţie de statul român.  În primele 10 luni ale acestui an, asocierea de firme de construcţii Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL, controlată de omul de afaceri băcăuan, a prins şapte contracte pe sume „grase", adică o cincime din totalul atribuit de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR).

Valoarea contractelor luate de Umbrărescu îl detaşează lejer pe acesta în topul românilor care au încasat bani din asfalt în 2011. Cele şapte contracte au o valoare totală de 871.360.233 de lei, adică 200.774.247 de euro, la cursul valutar de ieri.

Sume fabuloase, garanţie minimă
Contractele de proiectare sau reabilitare au valori fabuloase, însă nu la fel se poate spune despre garanţiile oferite de firmele lui Umbrărescu pentru drumurile făcute. Potrivit informaţiilor oferite de CNADR, pentru şase din cele şapte contracte prinse de Umbrărescu, perioada de garanţie este doar de doi ani.

Citeşte şi:

Traseul Vaslui-Iaşi va fi asfaltat de firma lui Umbrărescu pentru 195 de milioane de lei

„În perioada de după recepţionarea finală a unei lucrări (care are loc după expirarea perioadei de garanţie) până la prima înlocuire a stratului de uzură (la expirarea perioadei de serviciu), remedierea tuturor eventualelor degradări cade în sarcina CNADNR", se artă într-un răspuns trimis redacţiei de către CNADNR.

Dorin Umbrărescu nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere.

Vezi mai jos lista contractelor încheiate de firmele lui Umbrărescu!

image

______________________________________________________________________________

În primăvara acestui an, presa a mediatizat lucrările de proastă calitate făcute de firma lui Umbrărescu la reabilitarea unui drum naţional cuprins între Nădlac şi Sebeş. Atunci, la doar un an după ce a fost reabilitat de firmele „regelui asfaltului", strada a început să se găurească. Valoarea reabilitării acelui drum a fost de 615 milioane de lei, bani publici, iar la vremea respectivă CNADNR a spus că nu ştie care e cauza deteriorării străzii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite