Seminaristul care şi-a înjunghiat un coleg de cameră a fost arestat pentru tentativă la omor calificat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost înjunghiat de un coleg de la Liceul Agricol din Huşi.

Ora 17.00: Magistrații de la Tribunalul Vaslui au emis mandat de arestare pentru 19 zile pe numele lui Bogdan Venin. Tânărul de 16 ani este acuzat de tentativă de omor calificat. La tribunal a venit şi mama agresorului, care a refuzat însă să dea declaraţii presei.

Ora 15.40: Vaslui: Agresorul elevului de la „Teologie“: A fost o prostie, regret enorm ce s-a întâmplat

Ora 14.50 Bogdan Venin, cel care l-a înjughiat pe elevul de la internatul huşean a fost adus în urmă cu puţin timp la Tribunalul Vaslui. Procurorii de aici vor decide dacă adolescentul va fi arestat preventiv.

Ora 14:00 Procurorul de caz așteaptă raportul medicilor din Iași pentru a strânge toate dovezile necesare prezentării judecătorilor ca să poată cere arestarea preventivă a agresorului Bogdan Venin.

Ora 11:20 În acest moment, reprezentanții ISJ Vaslui se află la Internatul Colegiului Agricol pentru a face verificări. Ancheta este condusă chiar de inspectorul general, Mihaela Cososchi.

VIDEO/ Imagini de la internatul din Huşi, locul în care un viitor preot a fost înjunghiat. Elevii fumează, se bat şi sfidează profesorii!

Ora 10.50 Elevul care l-a înjunghiat pe Vasile Balan se numește Bogdan Venin. În acest moment el se află în arest pentru 24 de ore, după ce a fost audiat toată noaptea de procurori. În cursul zilei de astăzi, Venin va fi prezentat în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă, el fiind cercetat pentru tentativă de omor.

Ora 21:50 Potrivit conducerii Seminarului, agresorul ar putea scăpa doar cu un avertisment. „Din spusele copiilor se pare că cei doi au avut un schimb de replici, însă lovitura de cuțit a fost una neintenționată. Cazul va fi discutat în Consiliul Profesoral și, în funcție de gravitatea faptei, elevul de 16 ani va fi sancționat conform regulamentului. El ar putea primi un avertisment și se poate ajunge până la scăderea notei la purtare sau exmatriculare“, ne-a declarat Andrei Zagan, directorul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur“.

Elevul de la Seminarul Teologic din Huşi înjunghiat la internat de un coleg a avut noroc. Rana provocată de lovitura de cuţit poate fi tratată fără operaţie

Ora 21:20 Tânărul agresat se numeşte Vasile Balan şi este deja în drum spre Iaşi, acolo unde va suferi o intervenţie chirurgicală. Medicii de pe ambulanţă l-au diagnosticat cu „plagă înjunghiată paravertebral drept“ şi „hemotorax drept“.

image

Vasile Balan

Ora 21:15 Potrivit primelor informații oferite de conducerea spitalului hușean starea elevului este stabilă. El a fost înjunghiat foarte aproape de plămâni și va fi transportat, cel mai probabil, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Ora 21:05 Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a deschis și el o anchetă. „În acest moment, directorul seminarului, preotul Andrei Zagan, este la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat. În funcție și de ancheta Poliției vom hotărî cine și cum va fi sancționat“, a precizat Mihaela Cososchi, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Ora  20:50 Ambii elevi implicați în scandal învață la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur“ din Huși. această instituţie de învăţământ  își cazează elevii la internatul Liceului Agricol. Surse din cadrul conducerii seminarului ne-au spus că agresorul este în clasa a IX-a și a rămas repetent un an din cauza rezultatelor slabe la învățătură.

image

Colegiul Agricol din Huși

Ora 20:40 Elevul înjunghiat are 18 ani, este în clasa a XI-a și este de loc din Fălciu. Potrivit primelor date din anchetă, victima s-a certat cu un alt băiat, coleg de cameră, în vârstă de 16 ani care i-a aplicat acesteia o lovitură de cuțit în spate. „La ora 18:02, la numărul de urgență 112, s-a solictat o ambulanță la internatul unității de învățământ. În acest moment, tânărul agresat se află la Spitalul Municipal din Huși, iar la locul incidentului s-a deplasat o echipă de la Poliția Municipală din localitate“, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz. Se pare că agresorul elevului era coleg de cameră cu acesta.

Vom reveni cu amănunte

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite