UPDATE Dreptate de interlop: i-a tăiat cu sabia pentru că i-a prins la furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Vaslui, Alin Brodoceanu, și-a făcut singur dreptate cu pumnii și sabia, după ce a prins doi tineri că furau știuleți din grădina sa. Culmea e că, pe numele celor doi adolescenți, Poliția a întocmit dosar penal pentru furt calificat, în timp ce pe numele lui Brodoceanu nu s-a emis vreo reținere, el fiind doar un simplu suspect.

Ora 12.30 Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ din Iaşi l-au stabilizat pe tânăr care se simte bine.

„Minorul tăiat cu sabia este în stare bună. A fost supus unei operaţii de chirurgie plastică, prin care medicii au restabilit legătura între tendoanele de la nivelul gambei şi a antebraţului“, a spus Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Andrei Sârghie (17 ani) și George Cocuz (18 ani) au văzut moartea cu ochii acum două nopți. Ei au vrut să facă niște porumb la grătar, așa că au intrat pe o proprietate privată pentru a lua câțiva știuleți.

Fără a ști ce îi așteaptă, cei doi tineri, însoțiți de un al treilea care îi aștepta după gard să culeagă „prada", nu au apucat să ia prea mulți știuleți deoarece au fost întâmpinați de proprietarul grădinii, cunoscutul interlop Alin Brodoceanu, în vârstă de 31 de ani.

Înarmat cu o sabie, Brodoceanu i-a culcat pe cei doi la pământ și le-a aplicat o corecție fizică cu pumni și picioare. Tânărul de 18 ani a reușit să fugă, însă Andrei Sârghie nu a scăpat de furia agresorului care l-a tăiat cu sabia pe picioare și pe mâini.

Citește aici filmul evenimentelor

Nu îi mai trebuie porumb

Andrei a ajuns în aceeași noapte  la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, unde a doua zi a fost transferat la Iași, deoarece starea sa era destul de gravă. „Pe lângă mai multe echimoze și plăgi la nivelul mâinii drepte, victima prezenta și o plagă la gamba dreaptă cu o secțiune de tendoane. Din păcate, există riscul să rămâă cu sechele chiar și după o intervenție chirurgicală", a declarat medicul Augustin Ilieș.

Însoțit de mama lui, Andrei a promis că nu va mai fura din curtea altuia niciodată, însă vrea ca agresorul să plătească pentru fapta sa. Când m-a prins mi-a zis să mă culc pe burtă și să nu mă mișc că mă împușcă. Nu știu dacă avea pistol, dar avea o sabie cu care m-a lovit peste tot corpul: mâine, picioare, spate", s-a plâns băiatul. „A greșit, noi nu l-am învatat niciodată să facă așa ceva, dar paznicul, proprietarul acelui lan putea să se adreseze Poliției, nu să-l bată și să-l batjocorească în asemenea hal. Pentru a nu mai trece nimeni prin asemenea comșar, le recomand tuturor părinților să aibă mai multă grijă de copii, să nu-i mai lase să iasă din casă după ora 22, că iată ce nenorociri se pot întâmpla", a spus și mama copilului.

Brodoceanu este recidivist

Alin Iulian Brodoceanu este un client mai vechi de-al polițiștilor. Cunoscut în lumea interlopă din Vaslui, Brodoceanu a făcut 3 ani de pușcărie, el fiind condamnat pentru trafic de persoane. Potrivit polițiștilor, acesta a negat în timpul audierilor că i-ar fi lovit pe cei doi și a spus că doar i-a alungat cu pietre. „Noi efectuăm, în continuare, cercetări urmând ca, în funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale ale celor două victime să se stabilească și încadrarea juridică a faptei", a precizat Loredana David, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

 

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite