Cazare de patru stele pentru aleșii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Solomon nu are de gând să părăsescă hotelul în care este cazat
Adrian Solomon nu are de gând să părăsescă hotelul în care este cazat

Deputații vasluieni sfidează criza și cheltuie lunar din bugetul de stat circa 8.000 de lei fiecare pentru cazare în hoteluri de patru stele. Un singur parlamentar a renunțat la serviciile hoteliere pentru a sta în chirie într-un apartament. De partea cealaltă, vasluienii care i-au trimis în Parlament cer ca fiecare ales să renuțe la hoteluri sau să-și plătească singuri cazarea.

Obrazul subțire cu cheltuială se ține. Îndiferent că sunt la Putere sau în Opoziție, aleșii care reprezintă cel mai sărac județ în Parlament toacă lunar aproximativ zece salarii bune ale unui vasluian de rând pentru a dormi în condiții de patru stele la hotelurile din București. Deși ei pot opta să stea în chirie în apartamente care le oferă condiții peste medie, caz în care costurile de cazare s-ar reduce cu mult sub jumătate față de hoteluri, deputații nu vor să renunțe la confortul oferit de spațiile de cazare de patru stele. 

CITEȘTE ȘI:

Demnitarii vasluieni, plătiţi să tragă chiulul în Parlament

Vaslui: Aleşii toacă 1.000 de pensii lunar

Parlamentarii din Vaslui, coada ţării

Topul celor mai bogaţi aleşi din Vaslui

În această situație se află deputatul Adrian Solomon, care nu vrea nici în ruptul capului părăsească hotelul în care este cazat. Mai mult, el afirmă că nu are de ce să i se impute sumele de bani plătite hotelurilor, deoarece de cazare nu seocupă el personal, ci instituția Camera Deputaților. „Eu nu caut chirie că nu este datoria mea să fac asta. Ce, vreți ca un deputat să stea în Gara de Nord?!", întreabă retoric Adrian Solomon. Totodată, deputatul precizează că peste tot în lume parlamentarii sunt cazați în unități hoteliere. „Întrebații pe cei care ne monitorizează, unde stau parlamentarii din Tanzania și apoi faceți comparații", a încheiat Solomon.

Iftime plătește în plus din propriul buzunar

 Din cei șapte deputați de Vaslui, doar Dragoș Iftime a renunțat la serviciile hoteliere. Contactat telefonic, parlamentarul a afirmat că a fost nevoit să închirieze un apartament pentru a-și spori confortul personal. „Motivul pentru care am renunțat la hotel ține de confortul personal. Soția mea lucrează în București, am și un băiețel în vârstă de doi ani. Vă dați seama că nu puteam locui doi adulți împreună cu un copil într-o cameră de hotel", ne-a declarat Dragoș Iftime

Aflați mai multe detalii în ediția tipărită de luni, 13 decembrie, a Adevărul de Seară Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite