Demnitarii vasluieni, plătiţi să tragă chiulul în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României
Parlamentul României

Potrivit unei monitorizări făcute de Institutul de Politici Publice (IPP), mai mulţi demnitari vasluieni nu se sfiiesc nici măcar să facă act de prezenţă în Parlament. Cel mai chiulangiu parlamentar vasluian este senatorul Cristian David, care are un procentaj de absenteism incredibil: 83%!

Au cazare la hoteluri de lux, facturi de mii de lei plătite de stat şi transport gratuit atât în ţară cât şi în străinătate. Toate aceste facilităţi nu sunt de ajuns însă pentru senatorii şi deputaţii vasluieni pentru a fi măcar prezenţi în şedinţele din Parlamentul României.

Potrivit unei statistici a IPP, pe primul loc în topul chiulangiilor vasluieni se află senatorul Cristian David. În mandatul actual (din 2008, până în prezent), în opt şedinţe din zece, acesta nu s-a prezentat la serviciu, aflându-se pe locul 127 din 137 , în ceea ce priveşte prezenţa din Senat. Contactat telefonic, senatorul a negat veridicitatea monitorizării făcute de IPP.

 Fostul ministru Sârbu, invizibil în Parlament

"Mă îndoiesc că această statistică este relevantă. Eu nu am lipsit atât şi cred că aceste cifre nu sunt adevărate. Procentul meu de absenteism este de 17,34% (n.r. ironic)", ne-a spus David.

Cristian David

Nici deputaţii nu se lasă mai prejos când vine vorba de chiulit. Marian Sârbu, fostul ministru al Muncii, a lipsit în 70% din şedinţele la care ar fi trebuit să fie prezent. Şi atunci când a fost la serviciu, Sârbu nu a rupt gura târgului. A luat cuvântul în plen doar de trei ori şi semnătura sa se află pe doar şase propuneri legislative. Într-o situaţie similară se află şi deputaţii Dragoş Iftimie şi Dan Marian, care în jumătate din şedinţele parlamentare de până acum au absentat.  

"Cifra este destul de mare. Probabil cei de la IPP nu au luat în calcul perioada în care am fost ministru. De asemenea, am mai avut două luni în care am fost în concediu medical şi s-au mai adunat câteva absenţe", a declarat pentru "Adevărul de Seară", Marian Sârbu.

Marian Sârbu

 "Sunt mulţumit de activitatea mea"

La polul opus se află deputatul Viorel Cărare şi senatorul Doina Silistru, al căror procent de prezenţă este de 86%, respectiv 79%. De altfel, Silistru se află pe o poziţie fruntaşă şi în ceea ce priveşte activitatea din Senat. Ea a luat de 79 de ori cuvântul în plen, a iniţiat 29 de proiecte legislative şi a avut 70 de interpelări.

Cât despre munca pe care au depus-o de când au fost unşi în funcţie, demnitarii vasluieni se declară mulţumiţi. "Mai am obiective de îndeplinit, dar mai sunt doi ani în care le voi putea realiza. Sunt mulţumit de ceea ce am reuşit să fac", a declarat senatorul bârlădean Vasile Pintilie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite