Căpuşele au făcut primele victime la Vaslui. DSP a confirmat primele cazuri de pacienţi cu Lyme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a anunat că au apărut primele cazuri de pacienţi care au contactat boala Lyme, după ce aceştia au fost muşcaţi de căpuşe.

Analizele de laborator ce au fost prelevate luna trecută de la 10 pacienţi care s-au prezentat la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe, au arătat că şapte dintre aceştia s-au contaminat cu borelioză (boala Lyme).

De asemenea, la Centrul de Sănătate Publică din Iaşi alte 5 probe sunt în lucru, după ce pacienţii aveau simptomele acestei boli.

Alertă în Vaslui din cauza căpuşelor! Vezi aici câteva sfaturi utile date de specialişti


„Subliniez că au fost prelevate probe biologice doar de la pacienţii care au prezentat simptomatologie compatibilă cu boala Lyme, nu de la toate persoanele care s-au prezentat la spital cu muşcătură de căpuşă. Pacienţii respectivi aveau eritem migrator şi au intrat pe tratament cu antibiotic imediat", a declarat Luminiţa Costache, medic epidemiolog în cadrul DSP Vaslui.

Din cele şapte cazuri confirmate, cinci provin din localităţi rurale din apropierea municipiului Bârlad, iar doi din apropierea Vasluiului.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite