Bârlad: Spitalul de copii, utilat de luxemburghezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura unitatea spitalicească pentru copii din judeţ are în sfârşit o bucătărie corespunzătoare. Până acum, reprezentanţii instituţiei aveau probleme cu prepararea mâncării pentru pacienţi din cauza dotării precare.  

Dotarea completă a bucătăriei de la Spitalul de Copii „Sfântul Nicolae" din Bârlad s-a realizat prin intermediul unei donaţii făcute de comunitatea din Luxemburg. Materialele au fost oferite de către Kiwanis-club, o organizaţiei non-guvernamentală din această ţară.Prin intermediul acestei donaţii, unitatea bârlădeană a reuşit să mobileze complet o sală de mese, în care vor putea mânca în acelaşi timp 50 de pacienţi, dar şi bucătăria.Luxemburghezii au mai trimis spitalului din Bârlad aragaze, echipamente frigorifice, maşini de gătit, cuptoare, boilere sau veselă.

Vor mai urma şi alte donaţii

„Această donaţie este foarte utilă pentru activitatea spitalului nostru. Noi nu aveam dotarea corespunzătoare până acum, iar cei de la bucătărie avea întotdeauna dificultăţi atunci când preparau mâncarea. Bucătăria unităţii noastre a fost renovată în urmă cu cinci ani, însă, din păcate, nu am avut bani şi pentru o dotare corespunzătoare. Avem foarte mulţi copii care au nevoie de mâncare specială, iar materialele care le-am primit acum ne vor ajuta să realizăm acest lucru mult mai uşor", ne-a spus Magdalena Cozma, managerul Spitalului de copii din Bârlad.

În acelaşi transport cu care au fost aduse materialele pentru spitalul bârlădean au sosit şi câteva zeci de pupitre, scaune şi cuiere ce au fost oferite Şcolii nr. 11 „George Tutoveanu" din Bârlad.

În perioada următoare, luxemburghezii au promis că vor mai dona unităţii sanitare din oraşul rulmenţilor o ambulanţă, iar Şcolii nr. 11 un autocar.

Citeşte şi:

Revoltător: Spitalul de Copii din Iaşi, amendat de trei ori pentru că trata pacienţii într-un mediu infect

Luxemburghezii au „recidivat "

Aceaştia au ajuns la Bârlad în urma unei relaţii de prietenie pe care o au cu reprezentanţii Şcolii nr. 11. „Noi am desfăşurat, în urmă cu câţiva ani, un proiect şcolar cu o unitate de acolo şi păstrăm legătura şi acum. Ne bucurăm că prin intermediul aceste relaţii de prietenie reuşim să ajutăm comunitatea din Bârlad", ne-a spus Maximilian Opaiţ, directorul unităţi şcolare.

Cei din Luxemburg au mai donat, în toamna anului trecut, echipamente frigorifice pentru spitalul bârlădean. De asemenea, mare parte din mobilierul Şcolii nr. 11 este oferit tot de ei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite