Atenţie de unde cumpăraţi seminţe şi puieţi! Târgurile au fost invadate de comercianţi falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Vaslui trag un semnal de alarmă tuturor celor care vor să cumpere puieţi sau seminţe, după ce, în urma controalelor, au descoperit că tot mai mulţi comercianţi falşi au umplut târgurile şi oboarele din judeţ.

Pe parcursul lunii martie, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au efectuat zeci de controale în târguri, pieţe şi oboare şi au descoperit că mulţi dintre comercianţi erau persoane neaturizate care vindeau lucenră bolnavă, seminţe expirate sau puieţi fără etichetă.

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de peste 65.000 de lei de la începutul anului

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi de peste 30.000 de lei

În urma verificărilor au fost amendaţi 32 de comercianţi, fiind oprite de la vânzare produse în valoare totală de 46.818 lei.

„Am depistat comercializarea de seminţe şi substanţe fitosanitare cu lemente de identificare incomplete sau netraduse, cu termen de valabilitate depăşit sau care aveau germinaţia depăşită. Au fost aplicate un număr de 22 de amenzi în valoare de 23.000 de lei şi 10 avertismente", ne-a declarat Liviu cain, directorul CJPC Vaslui.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite