Apă cu porţia în mai multe localităţi din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seceta din acest an face ravagii printre vasluieni care, după ce că au pierdut aproape toate culturile agricole, acum se văd nevoiţi să bea apă cu porţia. 

Potrivit conducerii Prefecturii Vaslui, în acest moment există mai multe localităţi care au probleme cu apa.

În satul Mînjeşti, din comuna Muntenii de Sus, oamenii primesc apă de la cisterna.

În localitatea Pogăneşti, cele două puţuri forate nu mai fac faţă, iar autorităţile au luat decizia de a raţionaliza consumul de apă. Astfel, sute de oameni primesc apă trei ore dimineaţa, între 06:00 şi 09:00 şi trei ore seara, între 18:00 şi 21:00.

Am luat legătura cu toţi primarii din judeţ pentru a vedea dacă sunt probleme cu asigurarea apei. Avem o situaţie deosebită la Pogăneşti, unde s-a raţionalizat consumul de apă. Voi avea o întâlnire cu primarii tuturor comunelor în care există pericolul ca oamenii să rămână fără apă, pentru a-i îndemna să achiziţioneze rezervoare din fibră de sticlă, de diferite capacităţi, pe care să le amplaseze în centrul localităţilor şi pe care cei de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să le aprovizioneze cu apă de câte ori este va fi nevoie", a declarat prefectul Radu Renga.

O situaţie dramatică se găseşte şi în satul Bahnari, acolo unde aproape toate fântânile au secat, iar oamenii trebuie să meargă câtiva kilometri până în localitatea învecinată Gura Bustei ca să îşi facă provizii de apă.

La Vaslui se bea în masă apă otrăvită

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite