Anchetă a Poliţiei în cazul primarilor din Vaslui acuzaţi că au reţinut ilegal buletine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii vasluieni au început şi ei să facă cercetări la câteva primării din judeţ, acolo unde există susiciunea că edilii ar fi oprit actele de identitate ale cetăţenilor, pe motiv că trebuie să actualizeze baza de date a asistaţilor sociali, ca să nu poată vota duminică, la referendum.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui s-a autosesizat după ce conducerea Prefecturii a anunţat în presă că a demarat o anchetă în acest sens. (Citeşte aici mai multe detalii)

Astfel, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu şi au început cercetări pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a participării la vot.

Potrivit Legii 3/2000, articolul 52, „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu  închisoare de la şase luni la cinci ani şi  interzicerea unor drepturi".

„În cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate, le recomandăm să se adreseze la orice unitate de poliţie pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare", se arată într-un comunicat remis de IPJ Vaslui.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite