Primari acuzaţi că au reţinut ilegal mai multe acte de identitate, anchetaţi de Prefectura Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Vaslui a declanşat, marţi, o anchetă în cazul unor posibile cazuri de abuz din partea unor primari care ar reţine acte de identitate ale localnicilor până după referendumul din 29 iulie pe motiv că trebuie reactualizate datele din dosarele de ajutor social.

Potrivit agenţiei Mediafax, la solicitarea Prefecturii Vaslui, mai multe instituţii ale statului verifică o serie de primării din judeţ asupra cărora planează suspiciunea că ar reţine în mod abuziv cărţile de identitate ale populaţiei pentru a nu putea vota la referendumul de duminică.

Fără a face public numele vreunui primar care ar face astfel de abuzuri, reprezentanţii Prefecturii Vaslui susţin că edilii în cauză aparţin formaţiunii politice care nu are interesul ca populaţia să se prezinte duminică la vot.

„Am primit semnale din judeţ că anumiţi primari vor să abuzeze de faptul că ajutoarele sociale sunt date de către primării şi, în acest sens, vor să reţină buletinele sau cărţile de identitate ale cetăţenilor până după referendum, îngrădindu-le astfel dreptul constituţional de a vota. Am luat legătura cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei Vaslui dacă are modalităţi de a interveni asupra primarilor. Totodată, am solicitat şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui să facă o informare către poliţiştii din teritoriu pentru a interveni acolo unde există semnale de comitere a unor astfel de abuzuri", a declarat subprefectul Andrei Puică.

De asemenea, Prefectura Vaslui a solicitat o informare şi la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială asupra evidenţei tuturor ajutoarelor sociale acordate în judeţ în conformitate cu Legea 416/2001 privind venitul minim garantat.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite